Multimedia

Smiley, piesă de dragoste în paşi de vals

Smiley, piesă de dragoste în paşi de vals

Smiley lansează „Vals”, penultimul single din maratonul de 10 confesiuni muzicale care se desfăşoară în cadrul proiectului aniversar #Smiley10. Piesa se va regăsi pe albumul cu numărul patru al artistului, material ce va fi disponibil începand cu luna decembrie.

„«Vals» este una dintre piesele mele favorite de pe album. E o metaforă a relaţiei de cuplu, despre cum se ajustează doi oameni atunci când sunt împreună. Ei se sincronizează uneori mai bine, alteori mai greu, dar, indiferent de orice, îşi continuă împreună dansul prin viaţă”, a povestit Smiley.

40 de dansatori şi două camioane de recuzită au fost necesare pentru a anima o casă din centrul Bucureştiului, care a devenit platou de filmare pentru videoclipul piesei „Vals”. Povestea este atemporală, suspendată între epoci, aşa cum o descrie regizorul Iura Luncaşu, iar Smiley este surprins valsând printre personajele din clip.

Pregătirile au durat aproape 10 ore, iar filmarea a ţinut până în zorii zilei. Tipologiile personajelor din videoclip acoperă dansatori de vals din toate epocile, pornind de la cele în care poveştile de iubire se înfiripau doar pe această muzică, până în prezent. Smiley revalorizează acest gen muzical care poate părea demodat, dar despre care artistul crede ca are o emoţie aparte.

„Eu iubesc poveştile şi cred că oamenii caută poveşti. Este al doilea clip la care lucrez cu Smiley, mi-a plăcut mult piesa de când am ascultat-o la studio şi de atunci mi-a şi venit prima idee de scenariu. Smiley este un artist care spune poveşti prin muzică, aşa că o piesa ca «Vals» a fost extrem de ofertantă. L-am filmat dintr-un singur cadru, tocmai pentru că am vrut o cursivitate nu numai în mişcare, dar şi în poveste”, a explicat Iura Luncaşu.

Modifică Setările