News

Şoc în lumea muzicii! DJ-ul Avicii a murit

Şoc în lumea muzicii! DJ-ul Avicii a murit

Celebrul artist suedez s-a stins din viaţă la vârsta de numai 28 de ani!

Tim Bergling, producătorul suedez şi DJ-ul cunoscut sub numele de Avicii, a fost găsit fără viaţă, astăzi, în Oman.

Cel care a dat cumplita veste a fost chiar PR-ul artistului:

„Cu profundă durere anunţăm pierderea lui Tim Berling, cunoscut sub numele de scenă Avicii. A fost găsit mort în Muscat, Oman, în această după-amiază. Familia este devastată şi le cerem tuturor să respecte nevoia de intimitate în aceste momente dificile. Nu vor mai fi făcute alte declaraţii“, a spus Diana Baron, PR al artistului.

Vezi şi:

Ultimul mesaj postat de Avicii pe Facebook

Instantanee memorabile cu Avicii

Din primele informaţii, se pare că viaţa i-a fost curmată brusc de o pancreatită severă, provocată de consumul exagerat de alcool din ultimii ani.

Născut pe 8 septembrie 1989 în Stockholm, Avicii a fost un pionier al mişcării contemporane electronice a dansului şi un DJ capabil de un turneu la nivel mondial. A câştigat două premii MTV Music, un Billboard Music Award şi două nominalizări la premiile Grammy. Cel mai mare hit a fost "Le7els".

Printre influenţele lui Avicii se numără Tiësto, Daft Punk, Laidback Luke, Steve Owen, Axwell şi Victor Chandler. "Întotdeauna am fost prezent în muzică şi am crescut cu rudele mele mai mari. De asemenea, am avut mai multe influenţe în ceea ce priveşte gustul meu faţă de muzică. Sunt mulţi alţi oameni care m-au influenţat, dar cred că cei care m-au influenţat cel mai mult, în afară de managerul meu, au fost băieţii din Swedish House Mafia şi Eric Prydz, ei au fost cei care m-au introdus în lumea house-ului!", spunea Avicii în aprilie 2011.

Avicii a cântat şi în România, în cadrul festivalului UNTOLD de la Cluj, în 2015.

Se retrăsese din activitatea concertistică în 2016, dar continua să ofere sesiuni de DJ la petreceri private. "Nu voi renunţa niciodată la muzică, o să continuu să le vorbesc fanilor mei prin intermediul ei", spunea artistul vara trecută.