Royals

Sora lui Charles s-a iubit cu fostul soţ al Camillei. Hăţişul amoros şi scandalos al Prinţesei Anne

Sora lui Charles s-a iubit cu fostul soţ al Camillei. Hăţişul amoros şi scandalos al Prinţesei Anne camera-retro icon Vezi galeria 3 poze

Astăzi, Prinţesa Anne împlineşte vârsta de 70 de ani.

Dar, în ciuda importanţei ei în sânul familiei regale, singura fiică a reginei apare ca o figură respectabilă, cu o existenţă care nu suscită interesul celor în căutare de cancanuri. Cât de mult înşală aparenţele! Şi ce viaţa interesantă se ascunde în spatele figurii severe şi ţinutei oarecum demondate afişate de Prinţesa Anne în apariţiile ei oficiale!

O bănuiaţi a fi fost în centrul unor scandaluri regale, la fel ca fraţii ei mai populari, Prinţul Charles şi Prinţul Andrew? Totul porneşte, aşa cum era de aşteptat, de la chestiuni legate de relaţii amoroase. Una dintre cele mai neaşteptate a fost cea dintre a doua născută a Reginei Elisabeta şi căpitanul Andrew Parker-Bowles, nimeni altul decât viitorul soţ al Camillei Shand, acum nevasta lui Charles. Ce mică e lumea în cercurile regale! Povestea dintre Anne şi Andrew s-a întâmplat la începutul anilor ̓70. A fost vorba despre o relaţie scurtă, dar cât se poate de pasională între cei doi, una care s-a întâmplat în perioada în care era şi Camilla în cărţi. Mai mult, unele surse regale susţin că motivul pentru care aceasta din urmă s-a încurcat cu Prinţul Charles a fost dorinţa de răzbunare pe Andrew, pentru faptul că acesta a înşelat-o cu Prinţesa Anne. Andrew Parker Bowles a sfârşit, totuşi, prin a se căsători cu Camilla în anul 1973. La trei luni diferenţă, Prinţesa Anne făcea şi ea pasul cel mare şi-i spunea "Da" căpitanului Mark Phillips, tatăl celor doi copii ai ei, Zara şi Peter.

Foto: Anne, alături de Andrew Parker Bowles, în centru, şi Tim Laurence, al doilea soţ.

Ei bine, aceste două căsătorii oficiate una după alta n-au fost motive suficient de serioase pentru ca Anne şi Andrew să pună punct relaţiei lor, existând zvonuri că cei doi au continuat să fie amanţi, pe modelul Camillei şi Charles, care aveau relaţii intime în ciuda faptului că erau căsătoriţi cu alte persoane. C-a fost sau n-a fost, important este că, astăzi, Anne şi Andrew sunt foarte buni prieteni, fostul soţ al Camillei fiind chiar şi naşul mezinei prinţesei, Zara Phillips. Când Anne s-a căsătorit cu pe atunci locotenentul Mark Phillips, toţi i-au considerat perechea perfecta, cu atât mai mult cu cât soţul prinţesei îi împărtăşea pasiunea obsesivă pentru cai. Nunta celor doi, de la Westminster Abbey, a fost evenimentul monden al anului, fiind televizată şi având parte de o audienţă de 100 de milioane de telespectatori. Cu toate acestea, realitatea legată de cuplul regal perfect era alta, iar pe la mijlocul anilor ̔80 se vorbea, deja, de probleme în căsnicie.

Au ajutat şi bârfele legate de aventura extraconjugală a Prinţesei Anne cu garda ei de corp, sergentul Peter Cross, ofiţer în cadrul detaşamentului de protecţie regală. Când acesta a fost concediat, ca urmare a relaţiei nepotrivite cu Anne, bărbatul şi-a vândut povestea, în 1984, tabloidului care a plătit cel mai bine, şi anume News of the World. Peter a declarat că el şi Anne au avut o legătură de scurtă durată şi că obişnuiau să-şi dea întâlnire într-o casă din Surrey. Prea mult nu era nevoie să se ascundă, căci soţul lui Anne era mai mereu plecat de acasă, ocupat cu afacerea lui din domeniul echitaţiei. Prinţesa Anne era nefericită, iar în 1989, ea şi Mark şi-au anunţat despărţirea, una care s-a oficializat într-un divorţ, în anul 1992.

Foto jos: Prinţesa, împreună cu Peter Cross şi soţul Mark Phillips.

N-a fost deloc întâmplător că prinţesa s-a căsătorit exact în acelaşi an cu vice amiralul Timothy Laurence, cu cinci ani mai mic decât ea. Spunem asta pentru că relaţia lor a început sub forma unui amantlâc, pe când Anne era încă măritată cu Mark Phillips, iar aventura ei cu Tim a fost dată în vileag de o serie de scrisori de dragoste furate şi făcute publice în 1989. Aceste scrisori pe care Laurence i le-a trimis prinţesei încă măritate au ajuns în posesia tabloidului The Sun, care le-a trimis mai departe către Scotland Yard, fără să numească expeditorul. "Sunt prea fierbinţi pentru a ne folosi de ele", au spus, pe atunci, boşii acestei publicaţii. A făcut lumină în această afacere chiar palatul regal, care a şocat prin următorul comunicat de presă: "Scrisorile furate sunt trimise Prinţesei Regale de către comandorul Timothy Laurence, asistentul Reginei. Nu avem nimic de declarat despre conţinutul scrisorilor presonale trimise Alteţei Sale Regale de către un prieten şi care au fost furate, fiind subiectul unei investigaţii a poliţiei."

Până atunci, nimeni nu mai auzise de acest Timothy Laurence, un burlac care ducea o viaţă singuratică într-un mic apartament şi care a ajuns pe primele pagini ale ziarelor după intervenţia surprinzătoare a Casei Regale. Să-şi fi dorit şi palatul sfârşitul cât mai rapid al primului mariaj al Prinţesei Anne, astfel încât a riscat să o expună pe aceasta printr-un comunicat oficial? Britanicii erau, însă, pe atunci, mult mai ocupaţi cu neînţelegerile dintre un cuplu mult mai important, Prinţul Charles şi Lady Diana, iar scandalul scrisorilor compromiţătoare a trecut aproape neobservat.

Şi, cel mai probabil, supuşii regali au uitat cum a început relaţia prinţesei cu al doilea ei soţ, atunci când Anne şi Timothy Laurence s-au căsătorit pe 12 decembrie 1992, mariajul lor fiind, până acum, extrem de discret şi lipsit de orice umbră de scandal.

Foto: profimedia, getty images

Comentarii

Modifică Setările