Case Regale

"Sora" neştiută a Prinţesei Diana. Cine e superba Jemima Khan, fosta nevastă a premierului Pakistanului, femeia care i-a furat iubitul lui Gillian Anderson?

"Sora" neştiută a Prinţesei Diana. Cine e superba Jemima Khan, fosta nevastă a premierului Pakistanului, femeia care i-a furat iubitul lui Gillian Anderson? camera-retro icon Vezi galeria 4 poze

Actriţa Gillian Anderson, devenită celebră în urma rolului Agentului Scully din serialul "Dosarele X", n-a început anul cu bine.

Aceasta tocmai ce s-a despărţit de partenerul ei de patru ani, Peter Morgan, britanicul care a creat serialul- fenomen "The Crown", despre familia regală britanică. Motivul este... o altă femeie. Dar nu orice femeie. Noua iubită a celui care i-a dat papucii lui Gillian este britanica Jemima Goldsmith, fostă Khan, în vârstă de 46 de ani, care, culmea, era bună prietenă şi cu Gillian Anderson.

Mai interesant este că această Jemima a fost confidenta şi amica intimă a regretatei Prinţese Diana, pe care aceasta din urmă o privea ca pe o soră mai mică. Mai mult, cu puţin timp înainte să moară, Prinţesa Diana se gândea să se căsătorească cu marea ei iubire, chirurgul de origine pakistaneză Hasnat Khan, aşa că a apelat la sfatul Jemimei, prietena ei fiind atunci măritată cu viitorul premier al Pakistanului, fostul jucător de crichet Imran Khan. Cei doi au fost căsătoriţi din 1995 şi până în 2004 şi au avut doi copii.

Iubitul de atunci al Dianei, pe care aceasta a încercat să-l facă gelos afişându-se, mai târziu, cu Dodi al Fayed, era chiar un verişor distant al soţului Jemimei. În timpul celor doi ani de relaţie a Dianei cu Hasnat, prinţesa a vizitat de trei ori ţara natală a acestuia, Pakistanul, acolo unde a fost găzduită de prietena ei, Jemima.

Aceasta avea să dezvăluie mai târziu, într-un documentar despre viaţa Dianei, că prinţesa a vizitat, în secret, şi familia pakistaneză a chirurgului Khan, discutând cu aceştia posibilitatea unui mariaj. Este posibil ca fostul iubit al lui Gillian Anderson să fi apelat la această Jemima pentru a afla informaţii despre Diana, urmând să scrie următorul sezon al serialului The Crown, unul care se axează pe întâmplări din anii ̔90, când Lady Di şi Jemima erau inseparabile. 

Unele tabloide au mers până acolo şi-au speculat că cele două ar fi fost chiar surori, ca urmare a unei aventuri între tatăl Jemimei, Sir James Goldsmith, şi mama Dianei, Frances Spencer.

Foto: Mirrorpix, Profimedia

Comentarii

Modifică Setările