News

Soţia lui Sean Connery, acuzată de o fraudă fiscală de mai multe milioane de euro

Soţia lui Sean Connery, acuzată de o fraudă fiscală de mai multe milioane de euro

BERLIN - DECEMBER 3: Sir Sean Connery and wife Micheline Roquebrune attend the "European Film Awards 2005" at Arena on December 3, 2005 in Berlin, Germany. (Photo by Tom Maelsa/Getty Images)

Micheline Roquebrune ar putea face doi ani de închisoare în Spania. Sir Sean Connery şi soţia sa, Micheline Roquebrune. ( 3 december 3 2005, Berlin) La 85 de ani, legendarul actor britanic Sean Connery îşi vede târât numele într-un scandal de proporţii. Potrivit unor documente ale justiţiei spaniole, soţia sa, Micheline Roquebrune (86), este cercetată în legătură cu vânzarea unei proprietăţi pe care aceasta şi Sean Connery au deţinut-o în staţiunea balneară Marbella şi pe care au vândut-o în 1998 pentru o sumă de 5,6 milioane de lire sterline (6,4 milioane de euro).

Micheline Roquebrune este acuzată de complicitate la fraudarea statului spaniol cu milioane de euro, care ar fi trebuit plătite ca taxe pe proprietate. Potrivit theguardian.com, dacă va fi găsită vinovată de către justiţia spaniolă, aceasta riscă o amendă de până la 16 milioane de lire sterline (22,7 milioane de euro) şi până la doi ani şi jumătate de închisoare.

Actorul Sean Connery a fost scos de sub acuzare la începutul anului trecut, după ce a fost cercetat la rândul său în cadrul acestei investigaţii de lungă durată, care a fost numită de oficialii spanioli "Operaţiunea Goldfinger". Însă procurorii susţin că soţia actorului a conspirat cu avocaţi şi oameni de afaceri pentru a ascunde profiturile rezultate ca urmare a acestei tranzacţii imobiliare. Reşedinţa a fost transformată într-un complex de apartamente de lux după această tranzacţie, fiind considerată "suspectă" de către anchetatori. De-a lungul investigaţiei, Micheline Roquebrune a negat acuzaţiile care i-au fost aduse.

În prezent, soţii Connery trăiesc în Bahamas, unde aşteaptă începutul procesului, care va avea loc la o instanţă din Málaga.
Foto: Getty Images