Interviu

Special Fete de Vedete: Ana Baniciu: “Îmi doresc să fiu mamă tânără”

Special Fete de Vedete: Ana Baniciu: “Îmi doresc să fiu mamă tânără” camera-retro icon Vezi galeria 12 poze

Sunt tinere, ambiţioase şi pregătite să ia cu asalt showbiz-ul. Iată ce au moştenit de la părinţii lor celebri şi cu ce vor să surprindă lumea entertainmentului Ioana Voicu, Diana Enache, Alexandra Matei, Ana Baniciu şi Calina Roman. Ioana Voicu, Diana Enache, Alexandra Matei, Ana Baniciu şi Calina Roman Astăzi, stăm de vorbă cu fiica lui Mircea Baniciu, Ana, la rândul ei cântăreaţă.

Când a trecut timpul şi când a ajuns prima născută a fostului solist Phoenix la 24 de ani? Căci tânără pe care am cunoscut-o la şedinţa noastră foto specială este departe de adolescenta visătoare din LALA Band. Şi bine face că este aşa. Fiica lui Mircea Baniciu este hotărâtă să nu fie doar o altă picătură în oceanul muzical şi să-şi facă părintele mândru.

Ana Baniciu

Este o plăcere să vorbesc cu tine, având în vedere că tu eşti fiica tatălui tău, iar eu sunt fan al acelui Mircea Baniciu din perioada Phoenix. Eşti, pentru mine, the next best thing. Cum îl vezi tu, acum, pe tatăl tău din acele vremuri?

În primul rând, imaginea lui de-atunci îmi aduce aminte de mine acum, pentru că semănăm foarte mult. Prietenii lui din tinereţe, care trăiesc, majoritatea, afară, sunt uimiţi de asemănare, când fac cunoştinţă cu mine. Fizic, la faţă cel puţin, semănăm foarte mult, mai ales când zâmbesc. Eu ascult muzica lor în continuare, îmi place, mă regăsesc în ea şi în textele foarte frumoase. Este un sentiment de mândrie că m-am născut în casă cu el, în casa în care au păşit oameni grei din lumea muzicală.

Mi-l imaginez pe tatăl tău spunând că pe vremea lui se făcea muzică mai bună. Aşa e?

Nu, nu, el este destul de modern din punctul ăsta de vedere, ascultă şi muzică nouă. Eu mereu când mă duc la el, la Corbeanca, unde şi-a făcut o căsuţă, îi arăt ce a apărut nou pe piaţă. Îi place Feli foarte mult, dar şi alţi artişti noi din ţară. Dar este deschis să audă chestii noi, iar unele chiar îl emoţionează.

Nu te-au tentat folkul şi rockul, ca pe Mircea Baniciu?

Îmi plac foarte mult, dar trebuie să mai facem şi ce este la modă, ce se cere. Eu încerc acum să fac o îmbinare între vechi şi nou şi sper să iasă ceva de calitate. Tatăl meu nu prea-mi spune să nu fac ceva sau când ceva nu i se pare OK, replica lui este:  „Dacă tu aşa crezi...” O să abordez, aşadar, un sound mai vechi, dar fresh, cu nişte texte mai profunde, cum erau pe vremuri, dar totuşi, moderne. Iar visul meu cel mare este să fac şi un album alături de tatăl meu, nu doar o piesă.

Ca artist, este clar că îl admiri mult. Ca tată cum e?

Suntem apropiaţi, chiar dacă suntem la distanţă. Am fost de mică la distanţă de el, pentru simplul fapt că el era mai tot timpul plecat cu cântări. Când eram mică, pleca câte două luni în America şi ne auzeam la telefon o dată la nu ştiu cât timp, vorbeam pe cartelă sau pe ce se suna pe vremea aia. Iar când se întorcea, ne aducea valize cu haine, cu păpuşi Barbie, era cea mai frumoasă zi.

Ce ai luat şi din mama ta, Adina (n.r. fosta parteneră a lui Mircea Baniciu)?

Cu mama semăn la culori: sunt blondă, am ochii verzi. Mi-ar fi plăcut să semăn cu ea şi la ambiţie, căci ea este un Taur care nu cedează până nu faci ce zice ea. Este mai cu picioarele pe pământ, dar e şi ea un pic artistă, în felul ei. Cred că nu întâmplător s-au întâlnit ea şi tata. Mama este alături de mine necondiţionat, de când m-am născut, şi trăieşte doar cu gândul la mine. Mi-a dat o educaţie extraordinară şi îi mulţumesc pentru asta.

Din ce mai câştigă, astăzi, un artist? Bănuiesc că albume nu se mai cumpără, de downloadat piese pe bune nu ştiu cine o mai face, concerte pe bani nu toţi ţin.

E greu. Cântările, contractele de imagine, cam asta funcţionează acum. E ca un cerc: ai piese bune, intri pe radio, ai vizibilitate, ai contracte de imagine. Toate se învârstesc aşa. Se pot face foarte mulţi bani din muzică, dar poţi şi să nu faci.

Tu, financiar, eşti bine?

Da, mă străduiesc.

În afară de muzică, am înţeles că ai făcut şi o facultate. Cu un alt profil, nu-i aşa?

Eu am făcut grădiniţa germană, şcoala germană, liceul şi facultatea în limba germană. Am făcut Administrarea Afacerilor în limba germană, la ASE.  Mi-am spus că-mi voi face, cu siguranţă, în viaţa asta, şi un business şi am făcut-o, exact după ce am terminat facultatea. O afacere cu haine, dar am închis-o, căci îmi doream foarte tare să fac muzică şi nu mai aveam timp. Mă bucur că ştiu germană, pentru că este o limbă căutată la noi în ţară şi am un plan B, pe lângă muzică.

Şi tot pe lângă muzică, există şi viaţa personală. Vreun el special?

Evident că am trăit şi episoade din acestea, însă nu a fost ceva atât de serios, încât să continue. Eu sunt sinceră şi aş fi prima care aş vrea să fac cunoscută treaba asta. M-am concentrat foarte mult pe carieră, dar evident că au mai fost tatonări, însă nimic atât de serios încât să spun că se întâmplă ceva. Şi taică-miu mă tot întreabă, în ultima perioadă: „Bine, dar unde e prinţul?“. „O să apară, ţi-l aduc ca să-l vezi, dar încă nu ştiu cine este.“ În schimb, îmi doresc să fiu mamă tânără, aşa că o să mă mişc repede.  Şi cred c-o să mă ajute Dumnezeu, că, de obicei, ceea ce mi-am plănuit, aia mi s-a întâmplat.

Ţi-ar fi plăcut să fii artist în aii 60 sau 70, ai tinereţii lui Baniciu?

Da, atunci era totul bazat pe mai multă energie, pe ce simţi, nu pe cum eşti împachetat. Aia era, de fapt, esenţa. Ăla e omul care transmite, care are un mesaj: vine în faţa ta şi tu îl admiri.

Foto: Sorin Stana; stilist: Madena Pasăre; make-up: Cristina Drăgan/Abacademy.ro; hair style: Elena Nadolean/Gett’s Artistic Team; Vestimentaţie: cos, mineli boutique, Marks&spencer, guess, banana moon, gotex/sport-couture, juicy couture, scotch&soda/collective; Locaţie: Younivers Summer Club, Piaţa Presei Libere, nr. 1, Bucureşti.

Vezi şedinţa foto cu Ana Baniciu în galeria de mai jos!

Modifică Setările