Spectacole

Spectacol omagial Maria Tănase în turneul Roots Revival România

Astăzi, 25 septembrie, se împlinesc 101 ani de la naşterea Mariei Tănase, una dintre cele mai cunoscute interprete ale cântecului popular românesc.

Maria Tănase este o personalitate unică, însă în vocea Păsării Măiastre se ascund mai multe Marii. Cea pe care o ştim noi, românii, se naşte în mahalaua Cărămidarilor din Bucureşti, în 1913. Cei care o aud cântând rămân fermecaţi, iar în scurt timp urcă pe scenă. Restul e legend. Înregistrează la unele din cele mai prestigioase case de discuri ale vremii şi reprezintă România la expoziţia internaţională de la New York, alături de Brâncuşi.

Cealaltă Marie, pe care o cunoaştem mai puţin, este cea pe care o descoperă cineva care nu este de aici. Iar pentru străini, de multe ori, Maria Tănase înseamnă chiar România autentică, cu un strop de înţelepciune şi un pic de joc, cu un folclor viu şi colorat.

Mehdi Aminian, iranianul indragostit de muzica romaneasca traditionala, isi propune sa redescopere acest folclor, in turneul national Roots Revival Romania, Colors of Maria. 8 artisti din 7 tari, reuniti in acest proiect muzical, vor urca pe scena Teatrului National din Timisoara, pe 25 septembrie, intr-un spectacol omagial inspirat de Maria Tanase.

Roots Revival Romania este un proiect multicultural susţinut de Sensiblu şi care a ajuns acum la a doua ediţie. Turneul a debutat la Craiova, va parcurge 10 orase si se va incheia la Bucuresti cu doua concerte la Sala Radio, pe 11 si 12 octombrie.

Programul turneului:

Craiova: 23 septembrie- Teatrul Marin Sorescu

Timişoara: 25 septembrie- Teatrul Naţional

Oradea: 26 septembrie - Casa Sindicatelor

Cluj-Napoca: 28 septembrie- Filarmonica Transilvania

Sibiu: 29 septembrie- Casa Sindicatelor

Braşov: 01 octombrie- Centrul Reduta

Iaşi: 03 octombrie- Teatrul Luceafărul

Galaţi: 04 octombrie- Casa Sindicatelor

Constanţa: 06 octombrie- Casa Sindicatelor

Bucureşti: 11 octombrie -Sala Radio

Bucureşti: 12 octombrie -Sala Radio

Biletele pentru turneul Colors of Maria pot fi achiziţionate prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărturesti şi Humanitas), online pe www.eventim.ro si la sala, in ziua concertului.

Modifică Setările