News

Speranţe pentru Gabriel Cotabiţă

La o săptămână de când a fost găsit în stop cardiac, în sala de sport a unui hotel din capitală, iată primele veşti bune despre starea artistului. După ce a fost ţinut în comă indusă medicamentos, Cotabiţă dă primele semne de viaţă.

Timp de o săptămână, de când este pacientul Spitalului de Urgenţă Floreasca, Gabriel Cotabiţă a fost inert, pe patul de spital, medicii zbătându-se să-l salveze.

Potrivit noilor date, artistul nu este în moarte cerebrală şi are anumite reflexe. Tusşeşte, iar pupilele sale reacţionează la lumina puternică.

Gabriel Cotabiţă primeşte medicamente care să îi ajute inima şi organele interne să funcţioneze normal. Surse medicale spun că probleme sunt la nivelul creierului, pentru că sunt porţiuni care au suferit din cauza lipsei de oxigen, după tulburarea de ritm cardiac. Neurologic, o evaluare clară şi completă se va putea face după ce se va încerca detubarea lui. Adică abia în momentul în care pacientul va putea să respire singur. Nimeni nu poate estima când se va întâmpla asta.

Neurochirurgii sunt, însă, de părere că, şi în cazul în care va da semne că va putea să respire singur, revenirea la o activitate cerebrală normală este aproape imposibilă. Cu toţii se tem că ar putea să rămână cu sechele.

Foto: pagina personală

Modifică Setările