News

Stan şi Bran, nefericiţi în amor. Stan Laurel şi Oliver Hardy, distruşi de femeile pe care le-au iubit. Ce viaţă complicată au avut

Stan şi Bran, nefericiţi în amor. Stan Laurel şi Oliver Hardy, distruşi de femeile pe care le-au iubit. Ce viaţă complicată au avut camera-retro icon Vezi galeria 5 poze

Stan Laurel (cel subţire) şi Oliver Hardy (cel gras) au format unul dintre cele mai de succes cupluri. Cei doi şi-au trăit însă inocenţa doar pe ecran, pentru că viaţa lor personală a fost una complicată şi presărată cu tragedii. Deşi actul lor părea copilăresc, era de fapt incredibil de sofisticat. Expresiile lor erau uimitoare. Puteai descoperi zeci de emoţii pe faţa lor în 20 de secunde.

Hardy a fost căsătorit de trei ori. Prima sa soţie era mai în vârstă decât el. Actorul a divorţat de Madelyn Saloshin în 1921 pentru a se căsători cu o actriţă mai tânără, Myrtle Reeves. Ar fi trebuit să fie atent la ce şi-a dorit. Myrtle Reeves era alcoolică şi profitoare şi şi-a petrecut căsnicia evadând din sanatorii.

La un moment dat, s-a încuiat într-o cameră de hotel şi a ameninţat că va sări de la o fereastră, totul se întâmpla în faţa poliţiştilor, a pompierilor şi a unui pâlc de reporteri de la ziare. Hardy a făcut tot posibilul pentru Myrtle, dar cu alcoolismulei ei era imposibil de trăit, aşa că până în 1929 a început o aventură cu  Viola Morse, care avea un fiu.

Relaţia lui Hardy cu Viola a durat timp de un deceniu, până când actorul a divorţat în cele din urmă de Myrtle şi s-a căsătorit cu a treia şi ultima soţie, Lucille Jones. Distrusă după destrămarea relaţiei şi deprimată de moartea subită a fiului ei, Viola a luat o supradoză de somnifere şi s-a prăbuşit cu maşina într-o prăpastie, dar a supravieţuit.

Dar Hardy a plătit un preţ mare pentru oricare ar fi fost păcatul pe care l-ar fi comis împotriva fostelor sale soţii. Madelyn s-a întors să-l urmărească pentru bani, la fel ca şi Myrtle, lăsându-l practic falit până la sfârşitul vieţii. Chiar şi după ce boala l-a doborât la pat, a început să fie tot mai vlăguit de puteri şi nu mai putea să vorbească,  Myrtle a încercat să îl forţeze să semneze acte juridice.

Dacă relaţiile lui Hardy cu femeile erau complexe, ale lui Stan Laurel era de departe mult mai superficiale.. În 1919, când era încă Arthur Jefferson, a cunoscut o actriţă australiană. Mae Dahlberg i-a spus că este văduvă, în ciuda faptului că soţul ei Rupert era în viaţă şi. Mae a devenit soţia de drept comun a lui Jefferson. Şi-a schimbat numele în Mae Laurel, deşi nu s-au căsătorit niciodată.

Mae era mai în vârstă decât Laurel şi nu la fel de talentată. Când s-a mutat la Hollywood, ea a venit cu el, dar până în 1925, Laurel s-a îndrăgostit de o altă actriţă, Lois Neilson. Când a devenit clar pentru toată lumea că Mae îl ţine pe loc pe Stan, atât în ​​cariera sa, cât şi în viaţa amoroasă, a fost plătită să dispară.

Şi atunci viaţa amoroasă a Laurel a început să se complice cu adevărat. Cu ochii lui albastri, actorul părea să fie o adevărată partidă, iar femeile îl găseau irezistibil.

Chiar dacă Lois, cu care s-a căsătorit în 1926, aştepta primul copil, Laurel a început o aventură cu o actriţă franceză, Alyce Ardell. Laurel şi Lois au divorţat în 1934, decizie pe care actorul avea să o regrete toată viaţa. Chiar şi după ce s-a însurat rapid cu Ruth Rogers în 1935, o tânără văduvă, a continuat să încerce să o recâştige pe Lois. De aceea, cel de al doilea mariaj al actorului a durat doar doi ani.

A urmat unirea dezastruoasă cu Illeana, pe numele ei Vera Ivanova Shuvalova, o femeie îngrozitoare, prietenă cu alcoolul şi avidă după bani. Ea călătorea cu o femeie care se autointitula contesa Sonia şi susţinea că este o descendentă a familiei regale din Rusia şi mama Illenei.

Laurel a cunoscut-o prin intermediul lui Roy Randolph, un profesor de dans de la Hollywood, care fusese acuzat că a agresat sexual o tânără actriţă, dar în cele din urmă achitat. În timpul mariajului de un an, Laurel a săpat un mormânt în curtea din spate cu intenţia declarată. de a o ucide pe Illeana şi de a o îngropa împreună cu  contesa Sonia şi Roy Randolph.

Deşi pare incredibil, după ce a divorţat de Illeana, Laurel şi Ruth s-au recăsătorit. Era clar că au făcut o greşeală, dar mariajul a durat cinci ani. Cu toate acestea, chiar dacă divorţaseră pentru a doua oară, Ruth l-a descris în faţa instanţei drept „un tip de cinte”. Ea a dat de înţeles că Laurel nu a ştiut niciodată ce vrea. Ultima căsătorie a lui Stan, cu o altă văduvă, Ida Raphael, a durat aproape două decenii, ea fiind cea lângă care actorul şi-a găsit sfârşitul.

 

 

Stan Laurel a mai trăit opt ani după plecarea lui Oliver Hardy, dar nu a mai lucrat niciodată după ce partenerul său a murit.

 

„Îmi este dor de el mai mult decât oricine poate bănui şi mă simt destul de pierdut, dar voi preţui pentru totdeauna amintirile minunate pe care le am despre el”, a scris el într-o scrisoare din 1957, cu opt ani înainte de propria moarte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii

Modifică Setările