Royals

Ştiai că Reginei Ana îi plăcea să picteze? Iată cum arată tablouri sale FOTO

Ştiai că Reginei Ana îi plăcea să picteze? Iată cum arată tablouri sale FOTO camera-retro icon Vezi galeria 13 poze

Puţini ştiu că regretata soţie a Regelui Mihai avea talent la pictură şi că avea un atelier amenajat în grădina reşedinţei din Elveţia.

Regina Ana a României a moştenit talentul şi dragostea pentru pictură de la bunica ei, Principesa Marie de Orléans, cunoscută în epocă drept unul dintre cele mai originale talente din istoria Familiilor Regale europene.

Talentul Reginei Ana a fost transmis celei de-a patra sa fiice, Principesa Sofia, care a devenit ulterior un rafinat artist fotograf.

Regina Ana a creat artă plastică în anii 1970 şi 1980, în atelierul ei din grădina de la Versoix, o încăpere din lemn, ca o cabană în miniatură. Acolo sălăşluiau, într-o dezordine fermecătoare şi studiată, obiecte dragi reginei, fotolii şi mese, fotografii şi obiecte colecţionate în vacanţe, alături de şevalet, culori şi pensule.

Regina Ana a avut expoziţii personale sau colective pe pictură, atât în Europa cât şi în America. Imaginile de faţă (vezi galeria foto) aduc publicului lucrări create în anul 1979 şi în anul 1984, cu ocazia a două expoziţii ale Reginei. Poate că, într-o zi, un volum dedicat întregii sale creaţii plastice ar merita să fie scris.