News

Surorile Roman şi Răzvan Ciobanu, în război cu Iulia Albu

Surorile Roman şi Răzvan Ciobanu, în război cu Iulia Albu

Schimbul de replici dintre Iulia Albu şi Irinel Columbeanu de joia trecută, de la „WowBiz, a dat naştere unui adevărat val de reacţii din partea persoanelor publice, care amendează comportamentul fashion editorului.

Iulia Albu şi Irinel Columbeanu au avut o conversaţie destul de acidă în timpul unei ediţii a emisiunii „WowBiz“. N-au lipsit atacurile sub centură, replicile tăioase şi aluziile răutăcioase.

După emisiune, Oana Roman a comentat episodul pe pagina sa de socializare.

„Am văzut astăzi cu totul întâmplător o «doamnă» care încerca să combată un domn, tot repetând obsesiv că ea vorbeşte de la înălţimea studiilor sale....( o facultate de stat din România). Există nişte multe sute de mii de români, dacă nu mai mult, care au cele mai înalte studii posibile în lume, nu în România! Există în ţara asta oameni cu doctorate şi studii la cele mai înalte şi prestigioase Universităţi ale lumii! Ei stau în banca lor şi fac lucruri performante! Sunt o mândrie pentru ţara asta şi prin modestia lor! Ei ştiu care le este valoarea şi nu simt nevoia să se laude cu ea... Cred că doar cine se simte groaznic de nesigur pe valoarea sa simte nevoia să se laude singur, în mod obsesiv! Şi poate că ei ar trebui să apară mai des la TV în locul unor semidocţi cu aere superioare!“, a scris Oana Roman pe Facebook.

În replică, designerul Răzvan Ciobanu a comentat şi el pa pagina sa: „Cam «nasol» :)! Mi a atras atenţia un post scris de Oana Roman şi am mutat postul TV să văd «disputa» dintre Iulia Albu şi Irinel Columbeanu. Câştigător la puncte... Irinel Columbeanu!!! Şi să ne înţelegem... Iulia Albu poate să fie digerabilă (în particular) :). Dar astăzi a cam «prins-o» cu temele nefăcute şi nu apreciez nici discursurile care se bazează pe informaţii (bârfe de stradă) fără ca acestea să fi fost subiectul. Nu că ar fi treaba mea, dar moderaţia şi bunul simţ sunt atribute pe care mi-aş dori să le văd la TV. Că de mojicii şi «lături» m-am cam săturat în epoca modernă a televiziunii“.

Aseara, tot la „WOWbiz“, a avut loc confruntarea dintre Oana Roman şi fashion editorul Iulia Albu, când au fost aduşi în discutie şi Catinca Roman şi Răzvan Ciobanu.

La acuzaţia Iuliei Album cum că n-ar avea studii de modă şi că ar profesa nestingherită în designul de modă, Catinca Roman a reacţionat dur. „Nu am avut niciodată vreo dispută cu Iulia Albu, iar cu Mihai, nici atât, dimpotrivă, el este un designer extraordinar, un artist de excepţie, cu care am colaborat şi la ultima mea prezentare. Culmea, nu am avut contact cu Iulia decât o singură dată, la o cafenea, când a venit cu fostul ei soţ şi nu a scos două vorbe!!! Sincer, nu vreau să intru în vreo polemică, dar nu înţeleg de ce s-a luat de studiile mele în materie de modă. În primul rând, sunt foarte uşor de verificat instituţiile de învăţământ pe care le-am urmat, în al doilea rând, o şcoală nu reprezintă neapărat garanţia unui profesionalism sau a unei educaţii. Ideea nu este să ne batem în diplome sau în declaraţii, pentru că nu se ajunge la niciun rezultat. Există artişti care s-au reprofilat, au făcut câteva cursuri de bază, de la desen până la o aprofundare de cultură generală în acest domeniu, şi au reuşit lucruri incredibile“, a declarat Catinca pentru WOWbiz.ro.

Sora Oanei Roman a vorbit, însă, şi de pregătirea sa în domeniul modei. „Ce a făcut Iulia aseară este un mod ieftin de-a ataca pe cineva, nu i-am văzut rostul. Eu am studiat din clasa a VII-a până într-a XII-a la Liceul Tonitza. Pe urmă, am urmat Academia de Arte timp de doi ani, ca apoi să obţin o bursă în Franţa, la celebra Cameră Sindicală de Haute Couture de la Paris, fondata de Pierre Berge, administratorul şi fostul partener de afaceri a lui Yves Saint- Laurent, cunoscut în lumea modei pentru că a protejat foarte mulţi designeri ce au devenit faimoşi peste ani. În fine, mă rezum la atât, iar în ceea ce o priveşte pe Iulia, prefer să nu mai spun alte lucruri. Faptul că se îmbracă extravagant nu are legătură cu acest gen de atitudine sfidătoare pe care o afişează pe micul ecran“, a conchis designerul.

Contactat de WOWbiz.ro, şi Răzvan Ciobanu şi-a spus părerea vizavi de acest conflict. „Eu am avut o reacţie la emisiunea în care Iulia a fost invitată alături de Irinel Columbeanu, în care atitudinea ei a fost un pic cam deplasată. Este păcat, pentru că fata asta chiar cunoaşte foarte bine anumite lucruri din lumea modei şi le stăpâneşte bine. O mănâncă în c…r pe ea de vieţile oamenilor!!! Ar trebui să meargă numai pe domeniul ei şi să nu intre pe un teritoriu al bârfelor, dacă nu are replică. Are o rubrica de styling şi dincolo de ea este inacceptabil să se ia de vreo vedetă pe care o comentează abuzând de picanterii private! Iulia este feminină şi nu îi trebuie ţigăneală în domeniul ăsta“, a spus Ciobanu.

Cea care a avut un ultim cuvânt a fost tot Iulia Albu. „Este regretabil că se ajunge la situaţii de-a da replică unor persoane mai preocupate de cu totul alt domeniu decât cel în care eu activez. Cu toate acestea, nu consider înjositor să împart aceeaşi canapea în regim de live cu anumiţi oameni, indiferent de percepţia publicului în ceea ce îi piveşte. Mprturisesc că nu sunt la curent cu CV-ul tuturor celor care activează în domeniu, motiv pentru care nu am ştiut de cei doi ani pe care Catinca Roman i-a urmat la UNArte, fapt desigur ce nu constitue un motiv generator de prea multe discuţii. Obiectivul meu principal în proiectul «Iulia Albu» este acela de-a educa, de-a reforma .i, mai ales, de a organiza responsabil o scară de valori sărită deja de orice norme morale sau etice. Un proiect TV este extrem de complex, iar în spatele lui sunt zeci, uneori sute de oameni care muncesc pentru câteva minute de live. Îmi asum acest demers dificil pe care am avut oportunitatea să îl cresc alături de minunata echipa Kanal D. Valoarea unui designer nu este dată, într-adevăr, doar de studiile pe care le bifează, ci mai ales de dedicarea de care dă dovadă, realizările sale şi notorietatea pe care o câştigă în timp“, a spus fashion editorul pentru WOWbiz.ro.

Modifică Setările