Case Regale

Surprizele regale ale anului 2020: nunţi restrânse, başca secrete şi sarcini anunţate una după alta. Iată bebeluşii regali din 2021

Surprizele regale ale anului 2020: nunţi restrânse, başca secrete şi sarcini anunţate una după alta. Iată bebeluşii regali din 2021 camera-retro icon Vezi galeria 7 poze

Parcă niciun an n-a fost unul atât de plin de întorsături regale precum cel al pandemiei. Nunţi restrânse, başca secrete şi sarcini anunţate una după alta! Prinţul Nicolae & Alina de Roumanie au devenit părinţi Povestea lor s-a scris frumos anul trecut, după ce, în plină pandemie, au anunţat că vor deveni părinţi. Zis şi… născut. La început de noiembrie 2020, tânărul în vârstă de 35 de ani a anunţat, printr-o postare pe Facebook, că a devenit tată de fetiţă.

„Sunt foarte bucuros să vă anunţ naşterea fiicei mele, Maria-Alexandra, pe 7 noiembrie 2020, la ora 20.05. Fericitul eveniment a avut loc la Spitalul Polizu din Bucureşti. Soţia mea, Alina-Maria, şi fetiţa noastră sunt perfect sănătoase. Regele Mihai, bunicul meu, ne ocroteşte“, au fost primele cuvinte ale fericitului tată. Primele imagini cu fetiţa celor doi au apărut în ediţia de decembrie a revistei franceze „Point de Vue“, într- un articol exclusiv în care Nicolae şi Alina ai României apar ţinându-şi în braţe fiica în vârstă de nicio lună. Bebeluşul este primul venit în familia fostului prinţ şi a soţiei lui de 32 de ani, Alina-Maria de Roumanie.

Nu şi primul pentru Nicolae, căci acesta mai are un copil dintr-o relaţie anterioră, cu Nicoleta Cîrjan, o fetiţă în vârstă de patru ani numită Iris. Venirea pe lume a micuţei Maria- Alexandra are loc la doi ani de la nunta organizată la Sinaia, pe 30 septembrie 2018, eveniment organizat cu mare pompă, nelipsind nici celebra caleaşcă regală. Regală şi nu prea, căci în urmă cu cinci ani, Casa Regală Română anunţa excluderea lui Nicolae din linia de succesiune şi retragerea titlului de principe, care îi fusese atribuit în anul 2010. Nicolae era, pe atunci, al treilea în ordinea de succesiune, după defunctul Rege Mihai şi Principesa Margareta.

Prinţesa Eugenie - primul bebeluş de York

La doi ani după ce i-a spus „Da” lui Jack Brooksbank, fiica în vârstă de 30 de ani a Prinţului Andrew a anunţat că va deveni mamă pentru prima oară. Vestea cea bună a fost dată la sfârşitul lunii septembrie, iar momentul la care va vedea lumina zilei primul nepot al lui Andrew şi al lui Sarah Ferguson va fi în jurul lunii februarie. Mai devreme sau mai târziu… Anunţul oficial a fost făcut de Palatul Buckingham şi sună cam aşa: „Alteţa Sa Regală Prinţesa Eugenie şi Domnul Jack Brooksbank sunt încântaţi să anunţe că vor deveni părinţi la începutul anului 2021. Ducele de York şi Sarah, Ducesă de York, Domnul şi Doamna George Brooksbank, Regina şi Ducele de Edinburgh sunt foarte fericiţi datorită veştii“. La rândul lor, Eugenie şi Jack au anunţat fericitul eveniment într-un mod mai puţin protocolar, postând pe Instagram o poză cu nişte botoşei pentru bebeluşi şi cu un mesaj în care declară că de-abia aşteaptă începutul anului 2021. Prinţesa Eugenie şi Jack Brooksbank s-au căsătorit în luna octombrie a anului 2018, ceremonia având loc la Castelul Windsor. Cei doi au vrut să-l întâmpine pe noul lor născut în fosta reşedinţă a Prinţului Harry şi a lui Meghan Markle, Frogmore Cottage, dar au părăsit această casă după doar şase săptămâni. Încă n-am aflat care a fost motivul…

Pippa Middleton, însărcinată din nou

E clar că grădiniţa de la Palatul Buckingham a fost productivă anul acesta. În ultima lună a anului 2020, am avut parte de un al treilea anunţ legat de un nou bebeluş în familia regală britanică. Cea extinsă, mai exact, şi anume cea a Ducesei de Cambridge, soţia Prinţului William. Ei bine, sora ei mai mică, Pippa Middleton, de 37 de ani, este însărcinată cu al doilea ei copil. Fosta petrecăreaţă mondenă şi soţul ei, James Matthews, de 45 de ani, sunt încântaţi să-şi mărească familia, după un an încercat din cauza pandemiei, în care cei doi şi-au redus la maximum apariţiile publice. Cei doi s-au căsătorit în 2017 şi au deja un băieţel în vârstă de doi ani, Arthur. Acest al doilea copil va fi, totodată, al cincilea nepot al socrilor Prinţului William, Carole şi Michael Middleton, şi al doilea verişor primar pentru Prinţii George, Charlotte şi Louis.

Prinţul Carl Philip & Prinţesa Sofia ai Suediei - Norocosul număr trei

Se spunea că se vor naşte mulţi copii după carantina obligatorie impusă de pandemie. Acest lucru s-a confirmat din plin la palatele europene, după ce încă un cuplu regal a anunţat, la sfârşit de 2020, că aşteaptă un copil. Este vorba despre chipeşul Prinţ Carl Philip al Suediei şi superba lui soţie, Prinţesa Sofia. Vestea cea bună a fost dată pe ultima sută de metri, la mijlocul lunii decembrie, de către Palatul Regal suedez, citându-i pe cei doi tineri:

„Suntem fericiţi şi entuziasmaţi şi abia aşteptăm venirea pe lume a celui de-al treilea copil al nostru, un frate sau o surioară pentru Prinţul Alexandru şi Prinţul Gabriel“. În vârstă de 36 de ani, Prinţesa Sofia estimează că va naşte la sfârşitul lunii martie sau începutul lunii aprilie 2021. Al doilea născut al Regelui Carl Gustaf al Suediei, Prinţul Carl Philip, în vârstă de 41 de ani, s-a căsătorit cu Sofia în anul 2015. Cei doi au devenit, în aceşti cinci ani, părinţii unui băieţel acum în vârstă de patru ani, Alexandru, şi ai unuia de trei ani, Gabriel. Ne bucurăm pentru acest cuplu frumos şi pentru grădiniţa cea numeroasă de la palatul regal suedez.

Prinţesa Beatrice - O nuntă secretă

Toată lumea i-a plâns de milă în primăvară, atunci când fiica cea mare a Prinţului Andrew s-a văzut nevoită să-şi anuleze mult trâmbiţata nuntă din cauza pandemiei. Evenimentul plănuit pentru 29 mai a fost amânat fără prea multe explicaţii şi fără să se anunţe o altă data pentru nunta prinţesei de 32 de ani. Dar Beatrice şi-a luat revanşa şi n-a lăsat această criză sanitară să-i strice fericirea.

Pe 17 iulie, o Beatrice mai strălucitoare ca oricând îi surprindea pe toţi cu o nuntă intimă, restrânsă şi secretă. Prinţesa şi finanţistul italian Edoardo Mapelli Mozzi, de 37 de ani şi tatăl unui băieţel de patru ani dintr-o relaţie anterioară, s-au căsătorit la capela reşedinţei regale Royal Lodge din Windsor, în prezenţa a 20 de invitaţi, printre care s-au numărat şi Regina Elisabeta şi soţul ei, Prinţul Philip. Pentru a compensa faptul că Beatrice nu poate avea parte de o ceremonie cu pompă, Regina Elisabeta i-a împrumutat miresei două piese importante pentru nunta ei discretă: rochia de mireasă şi tiara. Rochia vintage este o creaţie Norman Hartnell, din tafta ivoire încrustată cu diamante, şi aparţine reginei, fiind purtată de aceasta la un eveniment din anul 1962, pe când suverana avea 36 de ani.

În plus, regina i-a împrumutat nepoatei tiara cu diamante purtată chiar de ea la nunta cu Prinţul Philip din anul 1947. Prinţesa Eugenie, sora mai mică a lui Beatrice, i-a fost acesteia domnişoară de onoare, iar tatăl ei, Prinţul Andrew, a condus-o la altar. Prinţul, prins într-un scandal legat de o reţea de prostituţie infantilă, a lipsit din pozele oficiale.

Zara Tindall o egalează pe Kate Middleton

În 2021, Regina Elisabeta şi Prinţul Philip îşi vor mări serios grădiniţa regală. Cei doi vor deveni din nou străbunici, având deja opt strănepoţi şi cu încă doi pe drum. La început de decembrie, admiratorii regali au primit o nouă veste de acest gen de la palat. Fiica Prinţesei Anne şi nepoata reginei, mai exact Zara Tindall (39), este din nou însărcinată, urmând să devină mamă a treia oară. Anunţul a fost făcut de soţul Zarei, fostul jucător de rugbi Mike Tindall, în cadrul podcastului pe care îl co-moderează. Fostul atlet de 41 de ani şi nepoata reginei sunt deja părinţii a două fetiţe: Mia, de şase ani, şi Lena, de doi ani.

„Al treilea Tindall este pe drum“, a anunţat acesta în cadrul emisiunii online, într-un mod deloc formal. Acesta a mai glumit că, deoarece copilul a fost conceput în timpul pandemiei, ar trebui să fie numit Covi sau Covina, în funcţie de sexul bebeluşului. Regina Elisabeta, care o îndrăgeşte foarte mult pe Zara, este foarte încântată de veste, cu atât mai mult cu cât cunoaşte foarte bine suferinţa din trecut a nepoatei. Aceasta a pierdut nu mai puţin de două sarcini, atunci când încerca să rămână însărcinată pentru a doua oară. Zara şi soţul ei au fost primul cuplu regal care a vorbit despre pierderea unei sarcini, în decembrie 2016, la doi ani după naşterea primului lor copil, Mia. Doi ani mai târziu, într-un interviu pentru Sunday Times, Zara a mărturisit că a mai pierdut şi o a doua sarcină înainte să rămână, într-un final, însărcinată cu mezina ei, Lena, acum în vârstă de doi ani. Este posibil ca acest al treilea Tindall, pe care cei doi l-ar dori băiat, să se nască în timpul verii, cel mai probabil în luna iunie 2021.

Modifică Setările