News

Tamara Buciuceanu a murit. Doamna comediei româneşti s-a stins la vârsta de 90 de ani

Tamara Buciuceanu a murit. Doamna comediei româneşti s-a stins la vârsta de 90 de ani

Actriţa era internată la Spitalul Elias, în stare gravă, şi avea mari probleme cardiace.

Tamara Buciuceanu Botez, în vârstă de 90 de ani, a fost internată, la începutul lunii octombrie, la Spitalul Elias din Bucureşti, internarea survenind pe fondul unei boli cardiace mai vechi, care s-a acutizat. Din păcate, astăzi starea ei a devenit foarte gravă, necesitând intubarea. În seara asta, Tamara Buciuceanu ne-a spus adio.

”Spitalul Elias anunţă cu regret dispariţia unei mari doamne a teatrului românesc, Tamara Buciuceanu Botez. Sincere condoleanţe familiei îndoliate!”, a transmis purtătorul de cuvânt, Dr. Silvius Negoiţă.

Tamara Buciuceanu-Botez a interpretat roluri în teatru dramatic, teatru de revistă, operetă, televiziune şi film.

Născută în 1929, în Tighina, Republica Moldova, supranumită „Doamna comediei româneşti”, Tamara Buciuceanu a realizat peste 1.500 de roluri memorabile, printre care se numără cel al Anetei Duduleanu din „Cuibul de viespi”, în regia lui Horea Popescu, Chiriţa din „Chiriţa în provincie”, în regia lui Alexandru Dabija, Isoscel din „Liceenii”, în regia lui Nicolae Corjos.

În anul 2011, în semn de preţuire a impresionantei activităţi artistice, Tamara Buciuceanu-Botez a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor, proiect iniţiat de Teatrul Metropolis, în colaborare cu Primăria Municipiului Bucureşti.

Tamara Buciuceanu-Botez se declară „adepta teatrului care într-o seară te face să râzi, în alta te face să plângi, dar întotdeauna să gândeşti.”

Comentarii

Modifică Setările