OK! goes to Dubai

The Frame - noua minune a Dubaiului

The Frame - noua minune a Dubaiului

Gândită ca un nou simbol al Emiratelor, Dubai Frame este, după cum îi spune şi numele, ca o ramă foto din care poţi privi spre ambele lumi: Dubaiul vechi şi Dubaiul nou. O construcţie spectaculoasă, un colos poleit ce reprezintă atât de bine megalomania specifică acestui tărâm nou. Construită în parcul Zabeel, Dubai Frame măsoare 150m înălţime. Monumentul auriu este alcătuit din două coloane de 150 m, în care se urcă cu un lift panoramic până sus, cele două fiind unite, la final, de o pasarelă din sticlă, lungă de 93m, nerecomandată celor cu rău de înălţime. Cu ajutorul tehnologiei, vizitatorii pot descoperi istoria Dubaiului, dar pot admira şi diverse galerii de artă expuse, periodic, aici.

Această construcţie iconică va completa experienţele turistice unice, „la înălţime“, alături de hotelul de şapte stele, Burj Al Arab, cea mai înaltă clădire din lume până în prezent - Burj Khalifa şi următorul turn ce se anunţă cel mai spectaculos din lume şi care va fi gata până în 2020. Dubai Frame a fost gata la finalul lui 2017 şi a costat peste 26 mil. euro, iar biletele de acces pot ajunge până la 50 lei pentru adulţi şi nu pot fi achiziţionate decât online sau dintr-o aplicaţie specială.

La parterul construcţiei au loc prezentări multimedia, ce vor spune povestea Dubaiului, care s-a transformat dintr-un mic sat pescăresc într-una dintre cele mai moderne metropole ale lumii. De asemenea, un muzeu cu obiecte reprezentative pentru istoria Emiratelor va fi găzduit aici.  Municipalitatea aşteaptă aproximativ 2 milioane de turişti pe an.