News

Ţi-o aminteşti pe Barbara Eden, din serialul "Visând la Jeannie"? Actriţa îşi dezvăluie drama pierderii unei sarcini în luna a opta: "În anii '70 nu mergeam la psiholog!"

Ţi-o aminteşti pe Barbara Eden, din serialul "Visând la Jeannie"? Actriţa îşi dezvăluie drama pierderii unei sarcini în luna a opta: "În anii '70 nu mergeam la psiholog!" camera-retro icon Vezi galeria 6 poze

A devenit faimoasă odată cu serialul din 1965, "Visând la Jeannie", alături de Larry Hagman. Azi, ajunsă la 90 de ani. Barbara Eden rememorează clipele frumoase, dar şi perioada de coşmar prin care a trecut la apogeul carierei

"Visând la Jeannie" a făcut-o celebră, graţie rolului simpaticei spiriduşe, al cărei stăpân era căpitanul Tony Nelson, interpretat de Larry Hagman, cel care o eliberase fără voia lui din lampă... Barbara Eden a jucat acest rol vreme de cinci ani, în 139 de episoade. Dar în anul următor după finalizarea serialului avea să cunoască cea mai neagră perioadă din viaţa sa. În 1971, a pierdut o sarcină în luna a opta, o traumă în urma căreia a avut o cădere psihică: "Nimeni nu mi-a spus ce era în neregulă cu mine. Pe atunci oamenii nu mergeau la psiholog", declară acum actriţa. "În anii '70 te vindecai singur dacă aveai o problemă. Azi ceri ajutor specializat. Când ajungi să te simţi împietrit, nu te mai poţi mişca de durere şi nu mai vrei să faci nimic, ceri ajutor."

"Mi-am purtat fiul în pântec vreme de opt luni până când doctorii mi-au spus că fătul murise. A fost îngrozitor. Am simţit că-mi amorţesc trupul şi sufletul. Am fost nevoită ca imediat după tragedie să mă întorc la muncă, la filmări. Şi îmi amintesc că am slăbit foarte mult." Pe atunci era căsătorită cu Michael Ansara, cu care avea deja un fiu, pe Matthew (foto sus). "Veneam acasă şi îmi priveam fiul, care era adorabil. Şi mă gândeam: Sunt aşa norocoasă. Am un copil minunat, am un soţ care mă iubeşte. Ce e în neregulă cu mine, de mă simt aşa, în ciuda aceastor lucruri pe care le am?", povesteşte Barbara despre cât de profund a afectat-o pierderea sarcinii. Din nefericire, această pierdere şi-a spus, în cele din urmă, cuvântul asupra mariajului, iar în 1974 a divorţat. Trei ani mai târziu se căsătorea a doua oară, cu Charles Fegert, dar mariajul nu a durat decât 5 ani. Abia a treia oară şi-a găsit Barbara jumătatea în persoana arhitectului Jon Eicholtz (vezi galeria foto), cu care este căsătorită din 1991 şi care i-a fost alături în timpul celei de-a doua mari lovituri primite de actriţă. În 2001, Matthew, unicul ei fiu, a murit la doar 35 de ani din cauza unei supradoze de heroină. "Trebuie să vă găsiţi calea indiferent de obstacole. Nu vă temeţi. Viaţa fiecăruia e diferită. Fiecare are propriul drum", spune Barbara, care azi duce o viaţă liniştită alături de soţul ei şi câinele lor, Bentley, în Beverly Hills.
Foto: Profimedia

Comentarii

Modifică Setările