News

Ţi-o mai aminteşti pe Björk? La 54 de ani, creează muzica viitorului, care se schimbă în funcţie de vremea de-afară

Ţi-o mai aminteşti pe Björk? La 54 de ani, creează muzica viitorului, care se schimbă în funcţie de vremea de-afară

Microsoft a anunţat, acum câteva zile, că muzicianul islandez - cunoscut pentru hituri precum Violently Happy (1993) şi It's Oh So Quiet (1995) - va lucra cu inteligenţa artificială pentru a crea muzică, iar această muzică o să varieze în funcţie de vremea de-afară. Ingenios şi inovator, nu?

Björk a fost întotdeauna creativă şi controversată. Atât pentru vestimentaţia aleasă pentru scenă sau covorul roşu al evenimentelor la care participa, cât şi pentru muzica pe care a lansat-o de-a lungul carierei sale artistice. Însă acum chiar că s-a autodepăţit!

Björk, artista viitorului

La cei 54 de ani ai săi, artista a compus muzică pentru un hotel, însă într-un stil cu totul inovator. Creaţia ei muzicală va include părţi din arhiva muzicală a corului ei din ultimii 17 ani, însă într-o interpretare nouă şi absolut interesantă. Inteligenţa artificală creată de Microsoft va crea variaţii dinamice ale muzicii ei, care se vor schimba în funcţie de vremea observată de pe acoperişul unei camere de hotel.

La începutul carierei

Compoziţia muzicală finală va fi difuzată în mod constant în holul hotelului cu pricina, Sister City pe numele lui, care a fost deschis în primăvara trecută, în New York. Muzica respectivă se va adapta la răsăritul soarelui sau la apusuri, la presiunea din barometru, care poate prevesti ploaia, vântul sau ninsoarea. Astfel, cei cazaţi în hotel vor avea parte tot timpul de o ambianţă special, o atmosferă în perfectă coordonare cu vremea de-afară, care, după cum ştim cu toţii, ne poate influenţa starea pe care o avem zi de zi.

Potrivit celor susţinute de Microsoft, inteligenţa artificială la care a apelat Björk va continua să creeze noi şi unice sunete. De anul trecut, când s-a deschis hotelul, inteligenţa artificială a făcut mari progrese, reuşind acum să identifice feluri diferite de nori şi păsări, de pildă.  

Cu alte cuvinte, compoziţia muzicală în continuă schimbare, semnată de Björk, oferă o cu totul nouă şi ofertantă premisă actualei generaţii de artişti.

foto - Profimedia, Microsoft

Modifică Setările