News

Tina Turner: Cine este bărbatul care a făcut-o să iubească din nou!

de admin

Tina Turner: Cine este bărbatul care a făcut-o să iubească din nou!

După o carieră fulminantă în muzică, leoaica se bucură, în sfârşit, de bucuriile vieţii: are un soţ mai tânăr cu 16 ani, deţine două proprietăţi luxoase, în Elveţia şi în Franţa, conduce un Lamborghini construit special pentru ea şi călă­toreşte cu un avion personal. Întrebată de un reporter dacă merită tot ce are, replica ei a fost: „Merit mai mult!“ .Retrasă la vila ei de pe Coasta de Azur, din mica localitate Villefranche-sur-Mer, Tina s-a transformat într-o pensionară simpatică. Zilele trec egal, în relaxa­re şi în încercarea de a-şi asuma acel joie de vivre despre care tot îi vorbesc vecinii ei francezi.

Acum, are dimineţi senine şi liniştite, când nimeni n-o mai gră­beşte să ajungă la studio ori la aeroport şi când agitaţia de dinain­tea concertelor s-a stins demult. Acum, apelurile pe care le primeşte în prima parte a zilei sunt cele de la prietenii care-i spun că se vor vedea la cină ori care o anunţă să-şi pregătească bagajul, că au în plan o nouă escapadă, cel mai adesea în Italia şi Franţa. Iar serile, mai ales cele de vară, sunt „absolut divine“, spune ea. „Îmi place să mă aşez să privesc apusul soarelui şi să contemplu natura. Nu-mi doresc să fac nimic altceva la ora la care se întâmplă asta decât să fiu acolo şi să mă uit la acel spectacol minunat. N-am nevoie nici mă­car de muzică. E suficient să ascult muzica Planetei, sunetul vieţii...“, mărturisea ea pentru Vanity Fair, stând pe un şezlong lângă piscină şi privind în zare, spre Nisa şi Cap Ferrat, cum dispar ultimele raze ale soarelui. E un moment de linişte şi de pace interioară, pe care-l exersează din momentul în care a hotărât să iasă din viaţa publică. La fel ca yoga ori ca rugăciunile de dimineaţă şi de seară, pe care şi le face cu conştiinciozitate în propriul altar amenajat în vila de pe Riviera franceză, Tina încearcă să-şi regăsească echilibrul şi să înveţe să trăiască în armonie cu tot ce o înconjoară, potrivit princi­piilor budiste pe care şi le-a însuşit, renunţând la baptism.

E poate şi meritul proiectelor caritabile în care s-a implicat în ultimii ani, printre care şi Beyond Children, realizat împreună cu cântăreţele Regula Curti şi Dechen Shak-Dagsay şi cu un grup de 30 de copii din diferite culturi şi naţiuni. Practic, o colecţie de două­sprezece rugăciuni şi mantre din mai multe religii (budism, creşti­nism, hinduism, iudaism, islamism şi sikhism), al cărei mesaj este acela de pace şi de toleranţă în lume. Dar, cel mai probabil, este meritul partenerului ei de viaţă, producătorul de origine germană Erwin Bach, cu care formează un cuplu încă din anul 1985 şi care i-a arătat ce are de-a face dragostea cu fericirea. Bărbatul căruia, deşi şi-a jurat că nu va mai ajunge la altar, i s-a dăruit total, pecetluindu-şi dragostea în urmă cu doi ani, în iulie, în cadrul unei ceremonii discre­te, organizată la reşedinţa sa din Küsnacht, castelul Algonquin de pe malul Lacului Zürich. În locul jurămintelor clasice, cei doi şi-au unit destinele printr-un ritual budist, înconjuraţi de o mare de orhidee şi cale, în faţa a 120 de invitaţi, printre care David Bowie, Eros Ramaz­zotti, Sade şi Oprah Winfrey.

La 73 de ani, Tina n-a vrut să îmbrace rochia de mireasă, op­tând, în schimb, pentru o rochie neagră cu un accent din tul vernil, accesorizată cu cristale Swarovski, pe sub care a purtat leggings negri, creaţie a casei de modă Armani. Cântăreaţa a văzut prima dată această rochie pe catwalk, la Beijing şi şi-a dat seama imediat că aceea va fi rochia ei de mireasă. „M-am gândit: trebuie să o am chiar dacă nu o să o port niciodată. Apoi am realizat: ştiu, aceasta va fi rochia mea de mireasă“, a mărturisit artista pentru o revistă de celebrităţi. Tina şi-a asortat rochia cu o brăţară aurie masivă şi o pereche de cercei candelabru şi a purtat o pereche de sandale cu toc stiletto, nude. Evenimentul a avut şi dress code: doamnele au purtat toate alb, iar domnii costum cu papion. Tina spune că alături de Erwin a atins Nirvana. „Este acea fericire despre care vorbesc oamenii, când nu poţi să îţi doreşti mai mult şi când poţi să răsufli uşurată şi să spui că totul este bine“.

foto: guliver/rex features/getty images/splash news, photoland/album/wenn.com/corbis images