Dosarele VIP

Tina Turner împlineşte azi 82 de ani, după ce a fost la un pas de moarte! Cum arată şi ce mai face "regina rock and roll", retrasă din viaţa publică

Tina Turner împlineşte azi 82 de ani, după ce a fost la un pas de moarte!  Cum arată şi ce mai face "regina rock and roll", retrasă din viaţa publică camera-retro icon Vezi galeria 16 poze

Este aniversare importantă în lumea muzicală internaţională. Celebra Tina Turner împlineşte astăzi 82 de ani.

Artista are o viaţă plină cu care se poate mândri şi este prezentată într-un documentar pe HBO Max sub numele ”Tina”. În acest documentar, vedeta îşi ia rămas bun de la fani.

"Regina rock and roll" s-a născut pe 26 noiembrie 1939, la Brownsville (Tennessee). Provine dintr-o familie unde tatăl lucra pe o planţie de bumbac, iar mama era de origine indiană.

Este considerată "regina rock and roll" şi a vândut peste 200 de milioane de discuri în toată lumea. Energia incredibilă pe care a arătat-o mereu pe scenă a făcut să adune fani în toate colţurile lumii, desigur, pe lângă vocea impresionantă şi prezenţa sa puternică. A stârnit mereu admiraţia pentru felul sigur în care apărea în concerte, pentru fermitatea vocală, antrenamentul şi rezistenţa sa şi, nu în ultimul rând, pentru picioarele sale incredibile. Este cunoscut faptul că apărea în mai toate spectacolele cu o fustă incredibil de scurtă, care îi punea în valoare silueta de gazelă şi picioarele puternice şi frumoase de care era atât de mândră.

Diva s-a retras din lumina reflectoarelor în 2009, iar acum este stabilită în Elveţia (are de altfel şi cetăţenie). S-a mutat în Ţara Cantoanelor în 1995, iar în 2013 s-a căsătorit cu Erwin Bach (partenerul ei din ultimii aproape 30 de ani). Vedeta a suferit un atac cerebral uşor după ce s-a căsătorit în 2013 cu producătorul muzical german Erwin Bach şi a trebuit să înveţe din nou să meargă. Trei ani mai târziu, ea a fost diagnosticată cu insuficienţă renală şi cu cancer intestinal.

Tina Turner s-a vindecat de cancer după ce medicii i-au extirpat o parte din intestine, dar problemele renale s-au agravat. Potrivit The Mirror, ea a luat în calcul varianta sinuciderii asistate. Erwin i-a donat un rinichi, iar operaţia de transplant s-a încheiat cu bine în aprilie 2017. De atunci, Tina şi-a revenit şi se bucură din nou de viaţă.

"Niciodată nu e prea târziu să găseşti pe cineva care să te merite. Nu renunţa niciodată, meriţi asta", spunea, cu convingere Tina Turner. De asemenea, marea artistă a avut şi o ascensiune spirituală, implicându-se intens în piese menite să hrănească sufletul şi mintea, să eleveze conştiinţa. Aceste melodii sunt adevărate bijuterii muzicale, hrană pentru spirit. În timpul anilor 70 un prieten a introdus-o în lumea fascinantă a budismului, unde a găsit linişte în ritualurile specifice. Astăzi, ea este membru The Soka Gakkai International, cea mai mare organizaţie budistă care numără cca 12 milioane de budişti Nichiren practicanţi.

În cea mai recentă postare publică a sa, Tina Turner a mulţumit, acum trei săptămâni, tuturor admiratorilor săi şi a publicat o fotografie în care râde cu gura până la urechi. Artista a explicat: ”Se vede după zâmbetul meu, sunt onorată să apar oficial în Rock and Roll Hall of Fame ca artist solo. Ce onoare! Sunt extrem de recunoscătoare dragilor mei oameni care au crezut în mine şi care mi-au fost până acum alături în această călătorie. Şi mai ales vouă, fanilor! Să fiţi minunaţi în continuare!”, a scris Tina Turner.

Hiturile sale rămân adevărate ever-green-uri. Cele mai cunoscute sunt: ”You are simply the best”, ”Private dancer”, “What’s love got to do with it” sau ”Proud Mary”.

Foto: Profimedia şi Instagram

Comentarii

Modifică Setările