News

Tina Turner şi abuzurile la care a fost supusă: „M-am convins că moartea este singura mea ieşire''

Tina Turner şi abuzurile la care a fost supusă: „M-am convins că moartea este singura mea ieşire'' camera-retro icon Vezi galeria 3 poze

A cunoscut umilinţa sub toate formele ei! Ani de zile, Tina Turner a fost abuzată de cel pe care îl vedea mare ei iubire şi a trăit o frică constantă. Într-un interviu acordat The Times, Tina a vorbit despre motivul pentru care a decis să-l ierte pe fostul său soţ, Ike Turner, după ani de chinuri şi abuzuri.

Tina Turner a atins un succes minunat în carieră. Rolling Stone a clasat-o pe locul 17 pe lista celor mai mari 100 de cântăreţi din toate timpurile. Cântăreaţa are şi steaua ei pe Walk of Fame la Hollywood. Născută sub numele de Anna Mae Bullock în Statele Unite, Turner a renunţat la cetăţenia americană după ce a obţinut-o pe cea elveţiană în 2013.

Introducerea ei în public ca Tina Turner s-a produs în 1960. Artista şi-a câştigat faima în anii 1960 alături de soţul său de atunci, Ike Turner, bucurându-se ulterior de o carieră solo internaţională cu hituri precum „What Love Got To Do With It”, „Better Be Good To Me” , Private Dancer. Cu toate acestea, viaţa personală a artistei nu a fost la fel ca cea profesională.

Când s-au întâlnit, ea avea 17 ani şi Ike 25 de ani. La acea vreme, cânta cu trupa sa şi chiar avea succes. Iubirea dintre avea la bază pasiunea comună pentru muzică.

Turner a simţit întotdeauna că Ike era mai obsedat de cariera ei muzicală decât de relaţia lor, dar cum „iubirea era oarbă” a trecut peste asta.

Tina şi Ike s-au căsătorit şi au avut împreună un băiat. Dar nici copilul, nici realizările ei în carieră nu l-au putut opri pe Ike să-şi abuzeze soţia. Era pur si simplu obsedat de ea

Turner şi-a amintit totul despre relaţia lor în cartea pe care a lansat-o. În autobiografia ei din 1968 „I, Tina”, artista a dezvăluit câteva câteva dintre episoadele violente trăite alături de Ike Turner înainte de despărţirea lor din 1976. „Ike avea nevoie să mă controleze, din punct de vedere economic şi psihologic, astfel încât să nu-l pot părăsi niciodată”.

După câţiva ani petrecuţi în acea căsătorie dezastruoasă, Tina a suferit o cădere. Atunci încercat să îşi ia viaţa. Cântăreaţa a luat în jur de 50 de somnifere în speranţa că nu se va mai trezi niciodată. „M-am convins că moartea este singura mea ieşire. De fapt, am încercat să mă sinucid”.

Din fericire, încercarea a eşuat. Când Turner s-a trezit a doua zi, şi-a dat seama că nu vrea să moară. „Am fost nefericită când m-am trezit, dar am ieşit din întuneric cu speranţa că trebuie să supravieţuiesc.

Cei doi au divorţat oficial în 1978. Solista a decis să fugă de cel care o trata cu violenţă într-o noapte. A plecat cu 36 de cenţi în buzunar, dar  mărturiseşte că nu a regretat niciodată decizia luată.

După separare, Ike a avut mai multe încercări de a reînvia povestea lor, dar de fiecare dată a primit un răspuns negativ de la ea. „Mi-a cerut să mergem împreună în turneu, dar l-am refuzat. Ike nu era cineva pe care să-l ierţi şi să-i permiţi să se întoarcă”.

Dar, pe măsură ce timpul trece, oamenii uită de ranchiunile vechi. La fel a fost şi în cazul Tinei. Artista a reuşit să găsească forţa interioară pentru a-i ierta fostului soţ anii de abuz. „Totul a dispărut, totul a fost uitat. Mă întreb dacă mai ţin ceva minte’’, spune Turner.

Artista locuieşte acum cu soţul ei Erwin Bach, cu care s-a căsătorit în 2013. După ani de muncă grea şi mai multe relaţii eşuate, Tina spune că a găsit în cele din urmă fericirea.

 

Modifică Setările