Case Regale

Tinereţea soţului Reginei: Cum se elibera Prinţul Philip de cutume şi datorii regale, la un club secret al bărbaţilor din înalta societate?

Tinereţea soţului Reginei: Cum se elibera Prinţul Philip de cutume şi datorii regale, la un club secret al bărbaţilor din înalta societate? camera-retro icon Vezi galeria 4 poze

Astăzi, 9 aprilie 2021, inima reginei primeşte o puternică lovitură.

Soţul ei mult iubit, cel care i-a fost aproape în timpul celor 73 de ani de mariaj şi 69 de ani de domnie s-a stins din viaţă. Prinţul Philip este cea mai mare figură regală contemporană cu noi care părăseşte această lume, un eveniment care va răscoli cu siguranţă monarhia britanică.

Dar cine a fost Ducele de Edinburgh, soţul reginei, tatăl Prinţului Charles şi bunicul lui Harry şi lui Meghan?

Prinţul decedat azi, la vârsta de 99 de ani, a avut un trecut complicat.

Îl ştim de la evenimentele oficiale, acolo unde seniorul regal apărea cu un pas în urma suveranei Angliei, afişând acea mină de membru al familiei regale pentru care datoria faţă de Coroană este mai importantă decât alte mofturi. 

Cu toate acestea, la începutul mariajului cu Elisabeta a II-a, Philip a avut momentele lui de răzvrătire, şi aici nu ne referim neapărat la acele zvonuri neconfirmate cum că acesta ar fi înşelat-o pe regină.

Este vorba despre zilele acestuia de party-animal, undeva în anii 50, când prinţul obişnuia să ia o pauză de la îndatoririle lui de la palat şi să se întâlnească cu amicii petrecăreţi ca el în aşa numitul Club de joi.

În fiecare joi, aşadar, Philip şi o gaşcă de alţi bărbaţi din înalta societate birtanică se întâlneau într-o încăpere secretă a unui restaurant din Soho, Londra, pentru ceea ce semăna cu o petrecere săptămânala a burlacilor. Şi, la fel ca la o astfel de petrecere, acolo se puteau întâmpla multe. Băutură, trabucuri, glume fără perdea, femei uşoare şi mondene vesele. Printre membrii acestui club se număra şi un personaj notoriu pentru britanicii acelor vremuri, Stephen Ward, un artist osteopat, başca spion sovietic, care făcea pe proxenetul în timpul liber (foto jos). 

Philip a fost atras în acest club chiar de către secretarul său privat din acele vremuri, locotenentul Michael Parker.

"Parker era folosit, conform zvonurilor din acea vreme, ca intermediar atunci când Philip voia să fie prezentat unei femei frumoase", susţine o sursă citată de The Sun. Acest secretar al prinţului a fost obligat să dezmintă aceste bârfe conform cărora în acel club se ţineau orgii scăldate în alcool, susţinând că nu se petrecea nimic scandalos acolo.

Scriitorul Miles Kington, un fost membru al acestui club, a făcut, în anul 1996, mărturisiri despre experienţa lui acolo. Acesta susţine că soţul reginei le-a cerut membrilor să nu facă poze, spunându-le următoarele: "Este foarte important ca aceste întâlniri să arate inocent atunci când va fi nevoie". Întrebat la ce se referă, Philip ar fi spus: "Când îmi vor scrie biografia".

A mai apucat să facă asta, oare?

Foto: Mirrorpix. Profimedia, Getty Images

Comentarii

Modifică Setările