Lifestyle

Tips&Tricks pentru masa de Crăciun: Sarmale à la Chef Scărlătescu

Tips&Tricks pentru masa de Crăciun: Sarmale à la Chef Scărlătescu

Pentru a petrece cât mai mult timp cu cei dragi de Sărbatori şi cât mai puţin în bucătărie, apelează la reţeta lui Cătălin Scărlătescu.

Masa de Crăciun este un moment special care reuneşte întreaga familie într-o atmosferă călduroasă, cu preparate delicioase, poveşti pline de farmec şi zâmbete alături de cei dragi.

Iar cum bine ştim, de pe mesele românilor, de Sărbători, sarmalele sunt nelipsite. Delicioasele preparate din carne învelite în frunze de varză murată, pe care toţi membrii familiei le aşteaptă cu entuziasm. Aşadar, un preparat tradiţional românesc, gătit după reţeta lui Chef Cătălin Scărlătescu, va fi cu siguranţă vedeta de pe masa de Crăciun.

Ne este clar cât de strict şi profesionist este Chef Cătălin Scărlătescu, celebrul jurat din cadrul emisiunilor cu caracter culinar, aşa că, după ce a adunat ingredientele perfecte, a început să lucreze la reţeta pentru preparatul mult râvnit de Sărbători. După ani întregi de explorat şi încercat diverse îmbunătăţiri la reţeta tradiţională pentru sarmale, Chef Cătălin Scărlătescu, a descoperit secretul care le face să fie extrem de gustoase.

Iată de ce ai nevoie pentru a le pregăti acasă:

2 kg ceapă
4 kg de carne tocată de porc
500 gr orez
40 gr piper
11 gr/kg sare
1 bucată de afumătură
bulion
varză murată

Începem prin a toca ceapa mărunt, după care o călim până prinde o culoare uşor aurie şi o lăsăm putin la răcit. Apoi o amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper şi încă 2 ingrediente secrete.

Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată. Împăturim cu grijă conţinutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varză murată şi o amestecăm cu bulion.

   

Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi aşezăm un strat de varză, peste care adăugam câteva foi de dafin, după care aşezam în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale. Repetăm cu un strat de varză tocată şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugam apa şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor.

  

Fierte cu dichis, mai bine de 4 ore, sarmalele lui Scărlătescu ţi se vor topi în gură.

În cazul în care eşti foarte ocupată şi nu ai timp să le pregăteşti, nu îţi face griji! Le poţi comanda gata făcute… online. Simplu şi rapid, de pe www.incaunavarog.ro! În plus, nimeni nu trebuie să ştie că nu le-ai făcut tu!

Modifică Setările