Agenda

Ce trebuie să ştii înainte de a ajunge la Electric Castle

Ce trebuie să ştii înainte de a ajunge la Electric Castle

Începând cu 14 iulie, Electric Castle Festival deschide porţile castelului Banffy din Bonţida, iar, ca la fiecare ediţie, organizatorii vin cu noutăţi în structura festivalului. Electric Castle Înainte de toate, a devenit mult mai uşor accesul până în Bonţida. Pentru a evita blocajele în trafic, organizatorii au gândit două rute diferite pentru autoturisme şi autobuze, astfel încât ele nu se vor mai intersecta. Accesul autoturismelor se va face pe drumul care leagă localitatea Răscruci de Bonţida, în timp ce autobuzele vor merge pe traseul clasic, prin sat.

Cei cazaţi în sat, la localnici, vor avea nevoie de un permis special de acces pentru maşină, pe care îl pot obţine direct de la gazde. Echipa festivalului a amenajat 4.000 de locuri de parcare, tariful fiind de 15 lei pentru o intrare, iar amplasarea parcărilor o puteţi găsi pe harta festivalului, dar cel mai la îndemână este aplicaţia Electric Castle, care vă poate ghida înspre acestea.

Linia de autobuz este disponibilă începând de miercuri, 13 iulie, la prânz, până luni, 18 iulie. Cursele vor circula non-stop, zi şi noapte, o dată la 25 de minute. Punctul de plecare din Cluj-Napoca va fi Sala Sporturilor „Horia Demian”, iar biletele se vor putea cumpara din staţii cu 7 lei.

Majoritatea curselor de tren vor avea, pe perioada festivalului, opriri în gara din Bonţida. În 18 iulie, garniturile de tren care circulă pe ruta Cluj – Bucureşti vor avea vagoane suplimentare.

hartaEC2016
Harta ediţiei din 2016

Poarta de intrare în festival este, anul acesta, amplasată în cu totul alt loc, lucru pe care îl puteţi verifica pe hartă înainte de a ajunge sau veţi fi ghidaţi de echipele speciale.

Şi anul acesta, există câteva categorii cu acces special în festival. Toţi copiii cu vârsta de până la 12 ani au gratuitate, însă trebuie să fie însoţiţi de un adult. Persoanele cu dizabilităţi au acces gratuit, cu condiţia să poată face dovada în baza certificatului special emis de autorităţi, iar însoţitorii persoanelor cu dizabilităţi beneficiază de o reducere de 50%.

Electric Castle este primul festival din România care, în parteneriat cu Banca Transilvania, implementează accesul prin brăţări dotate cu sistem RFID, ceea ce înseamnă că veţi aloca mult mai puţin timp pentru a intra în incintă sau pentru orice achiziţii. Pentru a profita la maxim de acest sistem, puteţi intra pe www.electriccastle.ro şi crea contul care permite alimentarea brăţării direct de pe card.

13417639_1009518639162878_7114427434372300390_n
Frumoasa locaţie a festivalului

Toate plăţile în festival vor putea fi făcute doar prin intermediul brăţării, nu se acceptă cash. Dacă nu dispuneţi de un card bancar, veţi putea alimenta brăţara într-unul dintre punctele special amenajate.

Organizatorii recomandă descărcarea aplicaţiei Electric Castle, disponibilă atât pe iOS cât şi pe Android, aceasta fiind cel mai util şi complet ghid al participantului la festival.

Modifică Setările