News

TOP 5. Cine învârte cei mai mulţi bani în muzică?

TOP 5. Cine învârte cei mai mulţi bani în muzică?

Regina muzicii pop conduce într-un top al muzicienilor cu cele mai mari averi, întocmit de compania de cercetare Wealth-X. Iată care sunt artiştii care ocupă următoarele locuri în clasament.

Cântăreaţa de 56 de ani are, în conturi şi proprietăţi, o avere la 800 de milioane de dolari, în scădere totuşi faţă de anul trecut, când a fost evaluata la un miliard de dolari – pe ce-o fi cheltuit 200 de milioane într-un singur an?!

Cu o carieră întinsă pe aproape trei decenii şi mai bine de 300 de milioane de albume vândute, Madonna este liderul incontestabil al topului realizat de compania de cercetare Wealth-X. Ea produce bani pe bandă rulantă nu doar din concerte şi drepturi de autor, ci şi din afacerile bănoase din domeniul modei şi din colaborările din cinematografie.

Locul doi este ocupat de Paul McCartney, care, în lunga lui cariera de membru al trupei The Beatles şi apoi în aventura muzicală solo, a adunat 660 de milioane de dolari.

Averea sa creşte de la an la an, graţie drepturilor de autor pentru piesele celor de la The Beatles, cumpărate în trecut de Michael Jackson.

Dr. Dre şi P. Diddy sunt ocupanţii poziţiilor trei şi patru din clasament, cu averi estimate la 650, respectiv 640 de milioane de dolari.

Amândoi s-au dedicat, în ultima perioadă, afacerilor şi au lăsat muzica pe locul doi, o alegere care s-a dovedit a fi profitabilă.

Dr. Dre şi-a vandut la începutul anului compania Beats Electronics, producătoare de echipament audio, celor de la Apple, pentru suma de 3 miliarde de dolari.

Céline Dion este ultima în top cinci. Cantareata de origine canadiana, in varsta de 46 de ani, are o avere estimata la 630 de milioane de dolari.

Ea a semnat un contract cu vestitul hotel-cazinou Caesar’s Palace din Las Vegas, până în 2019 şi, chiar dacă a fost nevoită să facă o pauză din cauza problemelor de sănătate ale soţului ei, René Angelil, ea va reveni pe scenă în luna martie a anului viitor.

Foto: paginile oficiale