Muzica

Top cel mai bine plătiţi artişti nominalizaţi la premiile Grammy

Top cel mai bine plătiţi artişti nominalizaţi la premiile Grammy

Adele ocupă locul 1 în Topul Forbes pe 2017  al celor mai bine plătiţi artişti nominalizaţi la premiile muzicale Grammy.

Adele Performs At The Barclaycard Arena, Hamburg

Interpreta piesei "Hello", care este nominalizată la patru categorii, inclusiv pentru Albumul Anului, a ajuns la încasări record - fabuloasa sumă de  80.500.000 $ între 2015 şi 2016, după succesul pe plan global al albumului "25". Astfel, cântăreaţa de 28 de ani a bătut alte nume celebre şi a urcat în fruntea listei cu cele mai bine plătite vedete de la Grammy, alcătuită de Forbes. De asemenea, acelaşi top estimnează că vedeta a câştigat 3,8 milioane de $ pentru fiecare oraş în care a concertat în turul său masiv sold-out "Adele live".

GettyImages-533625104

Pe locul doi, la mică diferenţă de Adele , se plasează Rihanna, acumulând o avere de 75 de milioane de $ - bani care au venit din difuzări, vânzările albumului său"Anti", dar şi din contractele de imagine cu Puma, Samsung şi Dior. Riri a primit opt nominalizări la Grammy, alături de Drake, care a primit acelaşi număr de nominalizări, inclusiv pentru single-ul "Work", care are şanse să câştige premiul pentru Înregistrarea Anului.

beyonce, justin

Cu toate că Justin Bieber şi Beyonce a făcut şi ei o grămadă de bani, cei doi nu au fost în top 3 de pe faimoasa listă.  Albumul lui Bieber ,"Scop" şi single-urile sale de succes i-au adus doar 56 de milioane $, situându-l pe locul 4. În ceea ce o priveşte pe Beyonce, în ciuda celor mai multe nominalizări la Grammy, în total 9, diva se află pe locul al şaptelea, cu doar 54 milioane $.

Taylor Swift,  nominalizată pentru un singur premiu  Grammy în 2017, a fost anul trecut  cel mai bine plătit muzician din lume. Sir Paul McCartney continuă să se menţină pe pozitii,  ocupând locul al treilea în top, cu 56,500,000 $ şi nouă nominalizări la Grammy 2017. Pe listă se regăsesc şi alte nume celebre precum Jay Z şi The Weeknd.

forbesc

foto: Getty Images