Case Regale

Totul despre amanta Prinţului Philip, actriţa de cabaret cu care acesta a înşelat-o pe regina însărcinată în opt luni

Totul despre amanta Prinţului Philip, actriţa de cabaret cu care acesta a înşelat-o pe regina însărcinată în opt luni camera-retro icon Vezi galeria 4 poze

Infidelitatea este un sport naţional la casa regală britanică.

Aproape toţi membri familiei regale au călcat strâmb, într-un fel sau altul, însă puţini se aşteptau ca lucrul acesta să fie făcut de credinciosul soţ al Reginei Elisabeta. Ei bine, seniorul acum în vârstă de 99 de ani a avut o tinereţe neliniştită, condimentată de aventuri extraconjugale pe care palatul s-a chinuit să le ascundă.

Unul dintre cele mai mari scandaluri a avut loc în anul 1948, când suverana Angliei tocmai ce îl adusese pe lume pe primul lor născut, Prinţul Charles. Era acelaşi an în care umblau zvonurile legate de aventura prinţului consort cu o stea a scenei londoneze. E vorba despre Pat Kirkwood, de aceeaşi vârstă cu prinţul, actriţă şi dansatoare britanică de musicaluri şi, în acelaşi timp, cel mai bine plătită artistă de pe scena teatrului din Londra.

Philip şi Pat s-ar fi cunoscut pe când Regina Elisabeta era însărcinată în opt luni cu fiul ei, Charles. Interesant este că, şi în aceste condiţii, prinţul şi actriţa nu şi-au ascuns foarte bine idila, cinând în public la un restaurant din Londra şi dansând în cluburi de noapte, cât se poate de apropiaţi, în văzul tuturor. Aceste întâlniri în public aveau să se repete de alte şase ori, cei doi corespondând, atunci când nu se vedeau, prin scrisori.

E plin de viaţă şi de energie, avea să spună actriţa despre soţul reginei, într-o perioadă în care reputaţia ei avea să fie compromisă de un articol care vorbea despre relaţie lor, intitulat The Prince and the Showgirl. Chiar dacă Pat a negat tot timpul că ar fi fost ceva romantic între ea şi Philip, palatul a refuzat să comenteze în orice fel aceste zvonuri, lucru care i-a ruinat cariera presupusei sale amante.

Actriţa britanică a fost căsătorită de patru ori şi a decedat în anul 2007, la vârsta de 86 de ani. Secretul relaţiei sale cu Philip a fost dus, aşadar, în mormânt.

Foto: Profimedia

Comentarii

Modifică Setările