News

Totul despre Camilla Parker Bowles, femeia care l-a cucerit definitiv pe Prinţul Charles FOTO

Totul despre Camilla Parker Bowles, femeia care l-a cucerit definitiv pe Prinţul Charles FOTO

FLORENCE, ITALY - APRIL 03: Prince Charles, Prince of Wales and Camilla, Duchess of Cornwall attend an event for the Italian Wool Industry and the Prince of Wales's Campaign for Wool at Palazzo Pitti, on April 3, 2017 in Florence, Italy. Their Royal Highnesses will be introduced to representatives from Woolmark and the Campaign for Wool, view product demonstrations, learn about innovative wool techniques and be given a tour of the palace's Art Gallery. The Prince of Wales launched the Campaign for Wool in January 2010 as an initiative to expand the market for British and Commonwealth wool and promote awareness of its environmental benefits. (Photo by Chris Jackson/Getty Images)

E cel mai blamat personaj de la Palatul Buckingham şi poate şi cea mai faimoasă amantă regală. Britanicii n-o prea plac nici acum, când e consoarta Prinţului Charles, şi încă îi poartă pică pentru răutăţile pe care i le-a făcut regretatei Prinţese Diana. Dar chiar şi ea are tuşele ei umane.Pentru ea, Prinţul Charles şi-a atras antipatia supuşilor săi, a sfidat toate cutumele regale şi s-a certat cu propria familie! Căci, după ce a cunoscut-o pe Camilla Parker Bowles în 1971, moştenitorul tronului britanic n-a mai avut ochi pentru o altă femeie. Ba chiar a fost pe punctul de a nu se căsători cu cea pe care însăşi Regina a ales-o pentru el – Diana Spencer – şi a păstrat relaţia cu Camilla chiar şi după ce s-a căsătorit cu Lady Di şi a devenit tată. De-abia în primăvara lui 2005, după  trei decenii de iubire interzisă, zâmbea fericit alături de femeia vieţii lui, după ce a reuşt să o ia, într-un final, de soţie. Dar oare ce are atât de special această femeie, pe care toţi au pus-o la zid?

Prima filă a poveştii ei s-a scris la maternitatea King’s College Hospital (deja începe să sune regal!), pe 17 iulie 1947. Camilla Rosemary Shand era primul copil al ofiţerului Bruce Shand şi al soţiei sale, onorabila doamnă Rosalind, căreia i-au urmat alţi doi fraţi: Annabel şi Mark. Mama lucra la o agenţie de adopţie, în timp ce tatăl, retras din Armata Britanică, se lansase în afaceri cu vinuri în Mayfair. Familia avea oarece descendenţe nobiliare şi făcea parte din aristocraţie: avea o casă în East Sussex şi o vilă cu două etaje în South Kensington, ajutoare în casă, grădinar şi bonă pentru copii. Primii ani s-au scurs fericiţi, în dragostea pentru animale şi lectură, insuflată în principal de tatăl său. Avea doar câţiva anişori când tot el a dus-o prima oară să călărească, fiind repede integrată într-un club pentru micii iubitori de ponei. Iar la cinci ani deja îşi începea oficial educaţia, la Dumbrells, o şcoală privată. Întrucât părinţii vedeau cum fata lor cea mare e cam băieţoasă şi are apucături nedemne de o domnişoară de familie bună, Camilla a fost trimisă să studieze la Queen’s Gate School – unde mergeau fetele cu pretenţii, care aspirau la o partidă bună, multe dintre ele devenind chiar soţii de ambasadori.

În 1965, Camilla (stânga) şi mama sa, Rosalind Shand

La 16 ani, Milla, cum îi spuneau colegii, îşi completa educaţia cu un curs în Elveţia, iar ulterior se muta şase luni în Franţa, pentru a învăţa limba lui Voltaire şi a aprofunda literatura franceză. Dar mai mult decât să fie o femeie educată, Camilla fusese crescută pentru a deveni soţia unui om bogat şi important. Milla era „o tipă de treabă, dintr-o bucată şi demnă de încredere, foarte simpatică şi populară“, după cum îşi aminteşte o colegă de şcoală. O alta şi-a exprimat părerea că, deşi nu era frumoasă, „avea farmec aparte, compensa prin caracter ceea ce îi lipsea din înfăţişare“. Aspectul ei băieţos era „îngroşat“ de hainele prea puţin feminine, lipsa fardurilor, părul în dezordine şi unghiile roase şi înnegrite. Cu toate acestea, Carolyn Benson, prietena de o viaţă a Camillei, spune că era „inteligentă şi plină de umor; avea mare succes la băieţi… Vorbea cu ei despre lucrurile care le stârneau cel mai viu interes. Avea mereu câte un prieten.“

Şi, într-adevăr, la 17 ani pusese deja ochii pe un cunoscut bancher, Rupert Hambro, dar l-a părăsit de îndată ce l-a cunoscut pe ofiţerul din Garda Regală Andrew Parker Bowles, la balul debutantelor. Acesta îi fusese prezentat de fratele lui mai mic, Simon, care lucrase o vreme cu tatăl ei la crama din Mayfair. Evident că locotenentul de cavalerie Parker era mult mai atrăgător, plus că era mereu în preajma celor din familia regală, ba chiar fusese paj la încoronarea Reginei! La vremea aceea, Milla se mutase cu o prietenă a ei, Jane Wyndham, într-un mic apartament din Kensington şi lucra ca secretară. Mai târziu, s-a angajat la o firmă de decorări şi îşi găsise alte colege de apartament, Lady Moyra Campbell (cu care a stat în Belgravia) şi Virginia Carrington (care s-a căsătorit cu unchiul Millei şi care, din 2005, face parte din suita ei regală), iar relaţiile ei au evoluat pe scara ierarhică concomitent cu ambiţiile sale. Andrew Parker Bowles avea şi el ambiţiile lui, astfel că, între reprizele de amor inconstant cu Milla, nutrea să o cucerească pe Prinţesa Anne – ceea ce a şi reuşit o perioadă, în 1970. Furioasă că nu-i acordă atenţia cuvenită, Camilla flirta la diverse evenimente mondene, numai să-l facă gelos pe Andrew. Şi, la un astfel de eveniment, ea l-a cunoscut pe Prinţul Charles…

Modifică Setările