Fashion

Trenduri pe care trebuie să le porţi vara asta!

de admin

Trenduri pe care trebuie să le porţi vara asta!

Kendall Jenner şi Hailey Baldwin

Am vorbit cu designerul Ellida Toma despre ce se poartă în acest sezon, astfel încât tu să ştii în ce să investeşti, când merg la shopping.

"Este foarte uşor să te îmbraci la modă, deşi nu este nevoie să-ţi reînnoieşti complet garderoba, pentru că în acest sezon modelele extrem de clasice sunt aduse prin styling în realitatea momentului. Nu mai este dificil să ţii pasul cu tot ce este cool şi trendy în modă. Alătură elemente din stiluri diferite pentru a crea un aspect unic. O noutate absolută a acestui sezon este transpunerea unor elemente clasice într-o formulă nouă. Şi totuşi, ce se poartă în primăvara/vara 2018? Ce stiluri sau elemente, sau articole vestimentare sunt în vogă? Voi face referire la tendinţele care vor fi relevante pentru acest sezon."

Transparenţe

Designerii au reinventat transparenţele prin piese cu detalii speciale. Totul poate fi transparent, de la topuri la rochii, fuste sau trenciuri. Îmbină piese avangardiste cu transparenţe delicate şi vei obţine un look feminin şi actual. Trebuie să decizi cât de mult vrei să te expui, prin stabilirea nivelului de transparenţă a hainei pe care alegi să o porţi.

Nuanţe pastelate

Actualizaţi-vă garderoba cu piese din mătase sau satin în combinaţii de nuanţe pastelate: tonuri stinse de lila, bleu ciel, mentă, roz suav sau crem. În sezonul primăvară – vară 2018, designerii propun ţinute în culori fondante, în nuanţe pale, din materiale ultrafemine, precum tul, mătase, satin sau organza.

Paiete şi ţesături lucioase

Ţinute cu efecte strălucitoare, paiete, glittere nu mai sunt întâlnite doar pe covorul roşu sau purtate de celebrităţi. Trendul pentru paiete şi materiale strălucitoare este foarte popular în acest sezon. Atât ziua cât şi seara poţi purta materiale statement cu accesorizare neutră.

Îmbrăcăminte în stil sportiv

Designerii te încurajează să mixezi piesele sport: bustiera sport, şortul, tricoul, cu accesorii pentru a obţine un look urban-cool. Pentru a crea ţinute sporty-chic şi a compune ţinute casual relaxate, inspiră-te din echipamentul de antrenament. Vedetele sezonului sunt bluzele tehnice, hanoracele supradimensionate şi colanţii. Poartă piesele tale preferate pe stradă, chiar şi la birou, indiferent că aparţin registrului sport şi exprimă-ţi stilul în voie. Alege piese cât mai comode din materiale naturale, pentru a te bucura de zilele de vacanţă.

Îmbrăcăminte şi accesorii din material plastic

În acest sezon regăsim pe podiumuri şi materiale neobişnuite. Tendinţa are în centru pelerine, rochii, jachete, fuste, încălţăminte şi accesorii, toate din plastic, impermeabile, potrivite vara pentru plimbări prin ploaie, dar transformate de designeri în elemente de bază pentru ţinute sofisticate.

Logo Mania

Logomania, trendul foarte popular al anilor ’80 s-a întors! Astfel, s-a sfârşit o perioadă îndelungată în care ne-am ferit de logo-urile la vedere. Astăzi logo-uri în dimensiuni mari cu numele caselor de modă sau ale designerilor sunt foarte dorite. Imprimate pe piese-cheie din colecţiile acestora, fie că este vorba de haine sau accesorii, logo-urile sunt foarte prezente pe podiumuri.

Dungi

Dungile se întorc în forţă şi decorează cele mai hot piese vestimentare. Dacă e mai greu să te hotărăşti ce elemente să alegi pentru ţinuta ta, poartă dungi colorate! Pentru un efect de picioare lungi, poartă fustă sau pantaloni cu dungi verticale. Dacă îţi doreşti un efect de volum bustului, alege un top cu dungi orizontale.

Franjuri

Franjurii revin din nou în trend. Optează pentru o piesă spectaculoasă cu aplicaţii din franjuri fie că sunt pe rochii, tricouri sau franjuri ornamentali,aplicaţi pe genţi sau pantofi. Poţi încerca să integrezi piesele cu franjuri în propriile ţinute de zi. Look-ul tău va avea un plus de dinamism.

Jeanşi şi îmbrăcăminte din denim

Denimul este unul dintre cele mai populare materiale şi este sinonim cu stil şi confort. Asistăm la o adevărată explozie de denim pe podiumurile acestui sezon. Se poartă toate tipurile de jeans - pantaloni largi sau evazaţi, modelele de inspiraţie nouăzecistă, jeanşi cu talie înaltă. Abordaţi acest trend din plin şi optaţi pentru ţinute în varianta total look. Multe elemente care au fost în vogă în moda anilor ’80 şi ’90 sunt reinterpretate astfel încât să definească perfect femeia contemporană.

Asimetrie şi îmbrăcăminte stratificată

Foarte multe elemente asimetrice: topuri, trenciuri, rochii, fuste sunt prezente în colecţiile designerilor. Îmbrăcăminte stratificată, rochie de mătase cu un pulover supradimensionat, top peste cămaşă – sunt doar câteva asocieri care poate nu îţi sunt obişnuite, dar le vei vedea foarte des în acest sezon. Lenjeria este purtată la vedere, dar nu oricum, ci într-o manieră actuală, în care accentul cade pe layering.

Ellida Toma
Modifică Setările