Agenda

Trucurile care te ajută să îţi sporeşti confortul din locuinţă

Trucurile care te ajută să îţi sporeşti confortul din locuinţă

Casa nu e doar locul unde dormi şi mănânci, ci este spaţiul unde te simţi cel mai bine, unde te relaxezi şi îţi desfăşori activităţile cu plăcere.

 

De aceea trebuie să ai parte de confortul pe care ţi-l doreşti, pentru a te simţi bine, iar fiecare clipă să fie un motiv de bucurie. Să te trezeşti dimineaţa şi să îţi începi ziua cu zâmbetul pe buze. Deci, cum mereu e loc de mai bine, iată câteva trucuri care te ajută să îţi sporeşti confortul din locuinţă.

Un sistem de încălzire performant

Cu siguranţă vrei să ai parte de tot confortul termic pe timpul iernii. Fie că locuieşti la bloc, fie la casă, ai nevoie atât de căldură, cât şi de apă caldă. Iar ca să nu depinzi de un sistem centralizat de încălzire, atunci poţi apela la o centrală termică, de exemplu, care să îţi asigure tot confortul de care ai nevoie. Iar dacă îţi instalezi şi un termostat, temperatura va rămâne constantă, deci nu se va face risipă de energie. Nu uita, totuşi, că în prealabil trebuie să îţi termoizolezi casa, pentru a preveni pierderile de căldură. 

Electronice şi electrocasnice de calitate

Sunt unele aparate electronice şi electrocasnice care nu ar trebui să îţi lipsească din casă. De exemplu, atât pe timpul iernii, dar mai ales vara, un aparat de aer condiţionat îţi asigură confortul termic de care ai nevoie. De asemenea, ca să te asiguri că ai mereu locuinţa curată, fără să laşi praful să îţi strice buna dispoziţie, ai nevoie de un aspirator de calitate. Iar ca să te asiguri că fiecare milimetru e aspirat, fără ca această activitate casnică să fie o corvoadă, atunci poţi alege unul dintre modelele de aspiratoare Philips. În plus, ţi-ar prinde bine şi o maşină de spălat vase, mai ales dacă vrei să câştigi timp şi să renunţi la clasicul burete. Iar dacă vrei să ai mereu băuturi reci direct lângă pat, fără să te mai deplasezi în bucătărie, ţi-ar fi de folos un minifrigider. La fel, dacă te-ai săturat ca hainele tale să nu se usuce în timp util, atunci ideal ar fi să ai prin preajmă o maşină de spălat cu uscător. 

Piese de mobilier potrivite

Piesele de mobilier trebuie să le alegi în funcţie de spaţiul pe care îl ai la dispoziţie. În primul rând, pentru că ai nevoie de libertate de mişcare. De exemplu, dacă locuieşti într-o garsonieră, dacă ai deja un pat, nu mai ai nevoie şi de o canapea. Te poţi relaxa pe un fotoliu. De aceea, trebuie să îţi analizezi foarte bine locuinţa şi să vezi ce mobilier s-a potrivi. Un alt aspect important de care să ţii cont este acela că, de obicei, piesele de mobilier nu se înlocuiesc la un interval mic de timp, ci poate la câţiva ani. De aceea, înainte să cumperi un astfel de obiect, gândeşte-te de două ori şi alege varianta potrivită pentru căminul tău. Caută să fie cât mai confortabile, dar nu neglija calitatea. 

Lumina naturală şi cea caldă 

Este foarte important să îţi pătrundă în locuinţă cât mai multă lumină naturală, mai ales pe timpul iernii, când organismul tău trebuie să fie expus la cât mai multă pentru a produce vitamina D. De asemenea, este foarte importantă şi cea artificială. Recomandat ar fi să foloseşti lumina caldă, pentru că are un efect relaxant pentru ochi şi creează o atmosferă intimă, care îţi asigură confortul de care ai nevoie. 

 

Acestea sunt doar câteva dintre trucurile la care poţi apela pentru a te bucura de un confort sporit. În funcţie de nevoile tale şi ale celor dragi, poţi să faci schimbările de care ai nevoie. Poate că locuinţa ta are nevoie de electrocasnice noi, performante. Ori, poate e timpul pentru alte piese de mobilier. Important e să te relaxezi şi să te bucuri de fiecare clipă petrecută în confortul propriei case. 

 

Sursă foto: unsplash.com  

 

Articolul conţine elemente publicitare. 
Modifică Setările