News

Trupa ABBA se desparte pentru totdeauna: ”Asta a fost tot!”

Trupa ABBA se desparte pentru totdeauna: ”Asta a fost tot!” camera-retro icon Vezi galeria 10 poze

Celebra trupă care tocmai lansează un nou album, după o pauză de 40 de ani, a făcut anunţul: drumurile lor se despart.

Membrii trupei suedeze sunt Bjorn Ulvaeus,76 de ani, Benny Andersson, 74 de ani, Agnetha Faltskog şi Anni-Frid Lyngstad. Ei au scris istorie în cartea de aur a muzicii internaţionale, iar hit-urile lor rămân actuale în toate timpurile.

Cei patru magnifici componenţi ai trupei lansează un ultim album de studio în noiembrie 2021, pe 5, intitulat „Voyage”.

Deja au fost lansate două single-uri extrase de pe acest material discografic, „I Still Have Faith in You” şi ”Don't Shut Me Down”. Acest album a venit după o pauză de patru decenii. Precedentul album de studio al trupei ABBA s-a intitulat „The Visitors” şi a fost lansat în 1981.

ABBA va susţine în 2022 şi un concert digital la Londra, în timpul căruia membrii trupei vor apărea pe scenă sub forma unor holograme.

Grupul suedez, devenit celebru cu o serie de cântece de mare succes lansate la sfârşitul anilor 1970 şi începutul anilor 1980, precum „Waterloo”, „Dancing Queen” şi „Take A Chance On Me”, s-a destrămat în 1982.

Benny Andersson, unul din membrii super trupei, a declarat pentru The Guardian că asta a fost tot... şi că drumurile lor de acum se vor despărţi. Această a doua despărţire este foarte diferită de cea din 1982, căci este de comun acord. ”Eu nu am spus niciodată atunci că ABBA nu se va mai reuni. Însă vă spun acum: Asta a fost tot”, a declarat Andersson cu convingere.

Fanii grupului se bucură acum de acest cântec de lebădă al lor, de albumul care va apărea pe 5 noiembrie, dar şi de concertul digital de anul viitor, în care îi vom vedea holograme, exact ca în videoclipul  ”Don't Shut Me Down”, lansat în 2021. Biletele deja sunt scoase la vânzare pentru acest turneu.

Însă ABBA a vrut să se ştie că asta e forma lor de adio: ”Abbatare care să încânte publicul şi să călătorească fără epuizare.” Viitor, tehnologie, dar şi amprenta inconfundabilă a celor patru.

Fanii vor vedea exact despre ce e vorba odată cu primul spectacol din 27 mai 2022, de la Londra.

Foto: Profimedia

Comentarii

Modifică Setările