News

Trupul nepoatei lui Robert F. Kennedy, găsit fără suflare. Lungul şir de tragedii care au marcat familia Kennedy

Trupul nepoatei lui Robert F. Kennedy, găsit fără suflare. Lungul şir de tragedii care au marcat familia Kennedy

La 4 zile după ce a dispărut într-un accident de canoe, Maeve Kennedy (40) a fost găsită moartă. Această descoperire continuă blestemul celebrei familii


Trupul lui Maeve a fost descoperit la 4 kilometri de Golful Chesapeake, din apropiere de Shady Side, Maryland, unde se află proprietatea ei şi a soţului. Cel care a raportat dispariţia ei a fost chiar soţul ei, David McKean - şi încă de atunci toţi apropiaţii s-au temut că Maeve s-a înecat. Din nefericire, Maeve a dispărut împreună cu fiul ei, Gideon, în vârstă de 8 ani - şi nici în privinţa lui speranţele de supravieţuire nu sunt mari. Căutarea lui Gideon continuă, a anunţat poliţia.
Vestea aceasta readuce în atenţie istoria tragică a celebrei familii - începând cu Rosemary Kennedy, al treilea copil al cuplului Joseph P. Kennedy Senior şi Rose Fitzgerald, care a dat semne de retard mintal încă din copilărie. Când Rosemary a împlinit 23 de ani, părinţii au supus-o unei lobotomii cu rezultate dezastruoase, care au condamnat-o la o viaţă petrecută în spitale, până la decesul din 2005.
Tristului ei caz i se alătură cel al lui Joseph Kennedy Jr., fratele ei, care a murit în august 1944, la doar 29 de ani, într-un accident de avion deasupra Canalului Mânecii. A fost primul accident de acest fel care a fărâmiţat clanul Kennedy. A urmat cel al fiicei Kathleen, care a murit astfel la 28 de ani. Al treilea accident aviatic a fost cel în care au căzut victime nepotul lui Joseph Kennedy Senior, JFK Junior (fiul preşedintelui american JFK) şi soţia lui, în 1999.
Nu în ultimul rând, cele mai cunoscute drame ale familiei Kennedy sunt asasinarea preşedintelui Americii, JFK, fiul lui Joseph - urmată de uciderea fratelui său, Robert F. Kennedy. Iar poveştile dramatice ale clanului american pot continua, dacă amintim şi de unul dintre fiii lui Robert Kennedy, David, care nu a putut face faţă pierderii tatălui şi a apelat la droguri, un drum care i-a grăbit iremediabil sfârşitul. David a murit la vârsta de 28 de ani, în urma unei supradoze de cocaină într-un hotel din Florida, în 1984. Anul trecut, Saoirse Kennedy Hill, o nepoată a lui Robert Kennedy, a murit şi ea din cauza unei supradoze, ca un semn că, deşi trecuseră atâţia ani de la cea mai recentă tragedie a familiei, blestemul nu s-a spart...

Foto: Getty Images

Modifică Setările