Red Carpet

Uite ce ţinute a purtat Carmen Iohannis în Italia FOTO

Uite ce ţinute a purtat Carmen Iohannis în Italia FOTO camera-retro icon Vezi galeria 18 poze

Prima Doamnă l-a însoţit pe preşedintele Klaus Iohannis în deplasarea sa oficială în Italia. Şi-a ales sau nu bine piesele vestimentare?

Cuplul prezidenţial român a fost pentru câteva zile în Italia, într-o vizită de stat, în contextul aniversării a 10 ani de la ridicarea relaţiei bilaterale dintre România şi Italia la nivel de Parteneriat strategic consolidat. Dacă toată lumea vorbeşte despre gafele primului ministru Viorica Dăncilă, iată că şi preşedintele şi soţia sa au bifat câteva gafe în timpul deplasării în Peninsulă - deşi aceasta este prima vizită de stat din ultimii 45 de ani în Italia a unui şef al statului român.

La întâlnirea cu premierul italian Giuseppe Conte, după o primă parte a ceremonialului de primire, Klaus Iohannis s-a întors şi a vrut să plece în interiorul Palatului Guvernului, deşi ar fi trebuit să meargă înainte, în curtea Palatului. În imaginile de la ceremonialul de primire se poate observa cum Iohannis s-a întors şi a vrut să plece, în timp ce garda prezenta onorul.

Şeful statului a mai comis o gafă la întâlnirea cu primarul Romei, Virginia Raggi. Astfel, în timp ce gorniştii îi anunţau sosirea şi îl primeau în clădire, preşedintele nu a stat să îi salute, aşa cum e ceremonialul, ci a vrut să urce scările. A fost atenţionat de o femeie din alaiul prezindenţial, iar Iohannis şi soţia sa au rămas să dea onorul.

De cealaltă parte, nici Carmen Iohannis n-a fost prea inspirată în alegerea ţinutelor sale. Cel puţin, rochia roz cu voal suprapus cu picăţele negre şi mâneci cu volane, creaţie Eli Lăslean, şi sandalele alese n-au fost deloc pretabile vizitei pe care a făcut-o la sediul Episcopiei Ortodoxe Române din Italia.

Tot rochie a purtat Prima Doamnă şi la iluminarea Columnei lui Traian în culorile Drapelului României - şi tot într-o nuanţă pastel, lila, design Andreea Tincu

Cu o rochie la fel de scurtă plisată, de culoarea piersicii, semnată tot Andreea Tincu, şi tot sandale şi-a făcut apariţia şi la Palatul Quirinale, unde Klaus Iohannis a purtat costum negru şi papion (la fel ca omologul său, Sergio Mattarella) - o ţinută de seară cu care outfitul Primei Doamne nu rezona deloc. E adevărat că şi fiica preşedintelui italian, Laura Mattarella, a optat pentru o rochie etui scurtă şi sandale, dar ea a ales negrul şi a avut şi un şal pentru a-şi acoperi braţele.

Carmen Iohannis a mai avut o rochie roz pal de la Eli Lăslean în garderoba sa pentru vizita în Italia, cu aplicaţii florale şi fustă cloş, pe care a purtat-o la întâlnirea cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Roma.

Vizita cuplului prezidenţial continuă cu întâlnirile oficiale din Napoli.