News

Uite ce vedete au ales pentru copiii lor "grădiniţa din pădure" FOTO

Uite ce vedete au ales pentru copiii lor "grădiniţa din pădure" FOTO camera-retro icon Vezi galeria 18 poze

Pentru că susţin educaţia în natură şi au acceptat ca şi copiii lor să fie educaţi astfel, vedetele au acceptat să participe la primul eveniment care promovează conceptul de "outdoor education". Eli Roman şi fiul său, Andrei Pornind de la dictonul lui Nicolae Iorga, conform căruia “Natura îţi dă zilnic exemplul de a trăi”, în septembrie 2017 a fost inaugurată grădiniţa Karin’s Kids Academy Băneasa, singura grădiniţă din Bucureşti cu sediul într-o pădure.

Grădiniţa se întinde pe o suprafaţă de 10.000 mp şi este dotată cu 12 săli de clasă, cabinet medical, sală de conferinţe, sală de mese, sală de sport şi două terase. Copiii înscrişi la grădiniţă sunt împărţiţi pe grupe de vârstă, astfel: antepreşcolar (1,6 -2 ani, 2-2,5 ani, 2,5-3 ani) şi grădiniţă (3-4 ani – grupa mică, 4-5 ani – grupa mijlocie, 5-6 ani – grupa mare).

Conform studiilor, copiii care se joacă în natură în mod regulat:
- sunt într-o formă fizică mai bună
- dezvoltă sisteme imunitare mai puternice
- sunt mai creativi
- au o imaginaţie mai activă
- experimentează niveluri de stres mai scăzute
- ajung să arate mai mult respect faţă de ceilalţi şi faţă de ei înşişi

Pentru ca aceste beneficii pentru cei mici să treacă dincolo de porţile grădiniţei Karin’s şi să ajungă la cât mai mulţi copii, a fost lansată campania naţională „Educaţia în natură”, care îşi propune să crească gradul de conştientizare a includerii elementelor naturale în educaţia copiilor încă de la vârste mici, introducerea metodelor de lucru cu natura, creşterea timpului petrecut în natură şi conştientizarea importanţei formării copiilor în spiritul protejării naturii.

Primul pas al acestei iniţiative ambiţioase a fost Open Day-ul de lansare al campaniei, din data de 17 iunie. Acolo, părinţi şi copiii au participat la jocuri şi ateliere senzoriale şi s-au bucurat de prezenţa trupei Pam Pam, toate desfăşurate în mijlocul naturii.

Iniţiativa a fost îmbrăţişată şi de Eli Roman (Realitatea TV), Oana Turcescu, Irina Mohora (TVR), Cristina Soare (TVR) şi Ioana Ţigănilă (Digi).