News

Ultimele zile ale lui Marilyn Monroe. În ce stare psihică se afla diva acum 59 de ani, când a fost găsită moartă la doar 36 de ani?

Ultimele zile ale lui Marilyn Monroe. În ce stare psihică se afla diva acum 59 de ani, când a fost găsită moartă la doar 36 de ani? camera-retro icon Vezi galeria 6 poze

Pe 5 august 1962, Marilyn Monroe era găsită moartă în casa ei de pe strada Fifth Helena Drive.

Avea receptorul de la telefon încă în mână şi stătea întinsă cu faţa în jos, complet dezbrăcată. Lângă ea se afla o sticlă goală de pastile, care conţinuse 50 de capsule de Nembutal, un medicament folosit adesea ca somnifer. Moartea ei la vârsta de 36 de ani a fost clasată drept sinucidere, însă există numeroase teorii cu privire la ceea ce ar fi putut de fapt, să conducă, la acest deznodământ tragic.

Unele voci susţin că divorţul de cel de-al treilea ei soţ, Arthur Miller, şi zvonul despre aventura cu preşedintele JFK ar fi avut un impact devastator asupra stării de spirit a lui Monroe. În momentul morţii sale, Marilyn ceruse ajutorul psihiatrului Ralph Greenson. De fapt, în jurul orei 17:15, cu o zi înainte de deces, ea vorbise la telefon cu Greenson timp de aproximativ o oră. Conform raportului poliţiei, doctorul i-a recomandat să facă o plimbare atunci când diva s-a plâns că nu poate dormi.

Pastilele din sticla goală găsită lângă ea făceau parte dintr-un plan de tratament care i-a fost administrat cu doar câteva zile înainte - actriţa trebuia să ia, însă, doar o pastilă pe noapte. Menajera ei, Eunice Murray, o văzuse pe Marilyn îndreptându-se spre dormitorul ei la aproximativ 8 seara, în duminica în care se crede că a murit. A doua zi, în jurul orei 3:25, a observat că lumina era încă aprinsă în dormitorul divei şi a mers să o verifice - dar nu a auzit niciun răspuns.

Atunci, femeia l-a sunat pe doctorul Greenson, care a venit şi a spart geamul pentru a descoperi trupul fără viaţă al lui Monroe. De atunci, publicul a adoptat atât teoriile conspiraţiei, cât şi pe cele logice, legate de moartea actriţei, însă adevărul din spatele dispariţiei lui Monroe va rămâne pentru totdeauna un mister.

Comentarii

Modifică Setările