News

Ultimul scenariu la care a lucrat Marilyn Monroe, scos la licitaţie!

Ultimul scenariu la care a lucrat Marilyn Monroe, scos la licitaţie!

Marilyn Monroe portraying Ellen Wagstaff Arden in the 1962 comedy Something's Got to Give. The George Cukor film was never completed due to the death of Monroe. (Photo by George Rinhart/Corbis via Getty Images)

Scenariul care i-a aparţinut celebrei actriţe pe când filma la ultima sa pelicula, ”Something`s got to give”, a fost scos la licitaţie, având ca preţ de pornire 20,000 de dolari. Marilyn Monroe în rolul lui Ellen Wagstaff Ardenm, în comedia din 1962, “Something’s Got to Give.” Filmul regizat de George Cukor n-a fost niciodată terminat. Scenariul de 149 de pagini, care poartă adnotaţile lui Marilyn, va fi scos la vânzare de o casă de licitaţii. Notiţele respective i-au aparţinut în totalitate celebrei actriţe şi ne oferă ocazia de a-i urmări procesul creativ.

Pe primele 42 de pagini se găsesc comentarii privitoare la dialogul dintre personajul ei, Ellen Wagstaff Arden,  şi celelalte personaje. În josul unei pagini, Marilyn se arată nesatisfăcută de scriitura lui Mel Brooks şi a lui Herb Gardner, scenariştii comediei. ”Trebuie modificată. E nevoie de replici mai amuzante”, scria Marilyn.

script
Scenariul poartă notiţele lui Marilyn

 Din păcate, Marilyn n-a apucat să ducă la bun sfârşit filmările acestei pelicule, actriţa fiind găsită fără suflare în dimineaţa zilei de 5 august 1962, în reşedinţa sa din Los Angeles. Moartea sa a fost oficial înregistrată drept sinucidere prin consum excesiv de medicamente, însă teoria aceasta a fost îndelung combătută.

sursă: natedsanders.com

Modifică Setările