News

Un an de la moartea marelui Diego Maradona! De ce fantasticul fotbalist a fost înmormântat fără inimă?

de admin

Un an de la moartea marelui Diego Maradona! De ce fantasticul fotbalist a fost înmormântat fără inimă? camera-retro icon Vezi galeria 1 poze

Noile dezvăluiri ale unui medic argentinian şochează lumea fotbalistică mondială.

Anul trecut, pe 25 noiembrie, lumea întreagă se oprea odată cu vestea morţii fantasticului fotbalist argentinian Diego Armando Maradona. Sportivul s-a stins la vârsta de 60 de ani în urma unor erori medicale voite, crede şi acum familia.

Dacă pe marginea cauzei decesului marelui fotbalist şi antrenor încă se mai poartă discuţii în tribunal, între moştenitorii lui Maradona, echipa medicală care l-a îngrijit după operaţia pe cord şi procurori, în ceea ce priveşte înmormântarea un lucru e clar: trupul neînsufleţit a fost înhumat fără inimă.

Ceea ce ar putea părea, la o primă vedere, o superstiţie este un fapt cât se poate de real, confirmat şi de către medicul Nelson Castro - acelaşi care a anunţat că va publica o carte în memoria lui Diego Maradona, intitulată ”La Salud de Diego - La Verdarera Historia”, în traducere sănătatea lui Diego, povestea adevărată.

Nelson Castro a dezvăluit că lui Diego Maradona i-a fost scoasă inima înainte să fie înmormântat, din două motive: teama că suporterii echipei Gimnasia îl vor dezgropa pentru a-i lua inima şi pentru studiu.
 
”A fost o mişcare pregătită de un grup de suporteri al echipei Gimnasia La Plata. Plănuiau să-i fure inima. Este un fapt, care s-a aflat la timp, aşa că i-a fost scoasă inima înainte de înmormântare, pentru a fi evitat un astfel de moment”, a explicat Nelson Castro, potrivit "Ole".
Pe lângă acest motiv tulburător, al doilea a fost cât se poate de practic: cel de-a supune cordul unei analize mai atente, pentru a stabili exact cauza decesului.
 
”A fost nevoie de inimă pentru a fi stabilită exact cauza decesului. Apoi, inima lui cântărea jumătate de kilogram, iar o inimă normală are cam 300 de grame. Avea inimă mare şi pentru a fost sportiv, dar şi din cauza problemelor la inimă cu care s-a confruntat”, a transmis Nelson Castro.

Comentarii

Modifică Setările