Case Regale

"Un Prinţ Charles pe tron va fi o greşeală. Lăsaţi-l pe William să fie rege!" Cine spune asta şi de ce?

"Un Prinţ Charles pe tron va fi o greşeală. Lăsaţi-l pe William să fie rege!" Cine spune asta şi de ce? camera-retro icon Vezi galeria 4 poze

Prinţul Charles ar trebui să-l lase pe fiul lui cel mare, Prinţul William, să treacă la cârma casei regale după ce moare Regina Elisabeta.

Este o idee îndrăzneaţă, susţinută de majoritatea britanicilor şi exprimată în cuvinte de un fost membru al parlamentului din partea Partidului Laburist, pe numele lui Stephen Pound. Fostul politician crede că instituţia monarhiei va avea parte, în felul acesta, de un început nou şi de o imagine proaspătă, actuală. În vârstă de 73 de ani, Prinţul Charles este moştenitorul coroanei Angliei şi, conform tradiţiei, are dreptul dinastic de a urca pe tron după mama lui şi înaintea lui William, în vârstă de doar 39 de ani.

“Un Prinţ Charles pe tron va fi o greşeală. Problema este că familia regală este într-o etapă neprielnică în acest moment. Nu ştiu dacă s-a mai aflat vreodată atât de jos în simpatia publică. Nu este timpul pentru o continuitate a casei de Windsor. Este timpul pentru o repornire, este timpul să începem din nou. Din păcate, cu Charles rege, reputaţia monarhiei va avea şi mai mult de suferit”, este de părere fostul politician laburist.

Nici vârsta înaintată a Prinţului de Wales nu este una atrăgătoare pentru un viitor monarh, acesta fiind cel mai longegiv prinţ moştenitor din istoria regatului. Cu alte cuvinte, Charles a aşteptat până la adânci bătrâneţi să ajungă rege. Experţii regali sunt de părere că, dacă acesta îi cedează locul fiului său mult mai tânăr, instituţia monarhiei şi-ar putea prelungi viaţa cu cel puţin 50 de ani.

Comentarii

Modifică Setările