Meghan & Harry

Un semn că nu s-au împăcat? Fraţii Harry şi William vor merge separat în cortegiu, la înmormântarea de mâine a bunicului Philip

Un semn că nu s-au împăcat? Fraţii Harry şi William vor merge separat în cortegiu, la înmormântarea de mâine a bunicului Philip camera-retro icon Vezi galeria 3 poze

Au fost puse la punct toate detaliile legate de înmormântarea Prinţului Philip, una care va avea loc mâine, de la ora locală 15, la Castelul Windsor.

Ei bine, pe lângă faptul că Regina Elisabeta va merge în cortegiu într-o maşină oficială marca Bentley, aflăm şi alt amănunt important: fraţii Harry şi William nu vor merge în procesiune unul lângă altul, conform cutumelor.

Cei doi prinţi, reuniţi pentru prima dată după un an, deşi vor fi aşezaţi pe aceeaşi linie în urma coşciugului bunicului lor, vor fi separaţi de vărul lor, Peter Phillips, fiul cel mare al Prinţesei Anne. Acest lucru poate fi o măsură suplimentară de precauţie pentru a preîntâmpina tensiunea dintre cei doi fraţi. 

Apoi, când sicriul va fi dus în capelă, William va păşi înaintea fratelui său, restul familiei intrând în perechi în lăcaşul religios. Oficialii au confirmat că bărbaţii din familia regală vor purta haine civile de dimineaţă, cu medalii pe reverele acestora, iar femeile vor îmbrăca rochii de zi. Acesta este un alt lucru care contravine cutumelor şi, poate, chiar dorinţelor lui Philip, un om foarte mândru de trecutul lui militar. Regina a decis ca bărbaţii să nu îmbrace uniforma de ceremonie, deoarece acest lucru i-ar fi scos în evidenţă pe Prinţii Harry şi Andrew, cărora li s-au retras onorurile militare.

Regina, la fel ca toţi ceilalţi 30 de invitaţi la înmormântare, va purta mască şi va sta singură într-un separeu al capelei St George din Windsor. În plus, toţi invitaţii vor trebui să respecte regulile anti-Covid de distanţare socială. 

Foto: Profimedia

Comentarii

Modifică Setările