Royals

Unde se află locul de veci al regretatei Lady Di? Nu a fost înmormântată alături de celelalte regalităţi britanice

Unde se află locul de veci al regretatei Lady Di? Nu a fost înmormântată alături de celelalte regalităţi britanice camera-retro icon Vezi galeria 5 poze

În timp ce trupurile neînsufleţite ale monarhilor britanici au fost depuse, de sute de ani, fie la Capela St. George`s de la Castelul Windsor, fie la Westminster Abbey, Lady Di a fost înmormântată în altă parte, la cerinţa familiei Spencer.

Deşi ar fi fost dreptul să fie înmormântată în cavoul regal, alături de alţi membri ai familiei regale britanice, mormântul lui Lady Di este într-un loc aproape neştiut de lumea întreagă. Şi totul pentru că aşa a dispus fratele ei, Earl Spencer, din teama că sora lui nu-şi va găsi liniştea nici după moarte.

Iniţial, s-a dorit ca Lady Di să fie înmormântată în cavoul familiei sale din cimitirul de pe lângă Great Brington. Însă, cum Earl era preocupat de curiozitatea lumii întregi vizavi de locul de veci al regretatei sale surori, acesta a decis ca trupul neînsufleţit al Dianei să fie înmormântat pe proprietatea deţinută de familia sa, la Althorp Park. În acest mod, cei doi fii ai Dianei ar fi putut să-i viziteze mormântul fără a da nas în nas cu curioşii.

Cavoul se găseşte pe o insulă înconjurată de un lac artificial şi este cunoscut drept ”The Oval”, din Pleasure Garden. Pe insuliţă se găsesc pomi care au fost plantaţi chiar de către Harry şi William, de alţi membri ai familiei Dianei, şi chiar de către prinţesă. Tot aici se odihneşte şi tatăl Dianei, care a murit în 1992.

Diana a locuit în Althorp House încă din 1976. Ea a mărturisit că a iubit acea casă şi terenurile adiancente, care au fost cumpărate de către Sir John Spencer, un strămoş de-al ei, în 1508. Povestind despre părerea Dianei despre acest loc, un fost bucătar de-al familiei mărturisea: ”Uitându-mă în urmă, acesta a fost probabil locul cel mai îndrăgit de către ea. Tatăl ei a fost înmormântat aici. Probabil acesta este locul pe care l-ar fi ales şi ea”.

Modifică Setările