Royals

Vă mai amintiţi cum arăta Letizia înainte să devină Regina Spaniei?

Vă mai amintiţi cum arăta Letizia înainte să devină Regina Spaniei?

Înainte să-l întâlnească pe alesul inimii sale şi să devină regină, Letizia era o prezentatoare de ştiri foarte iubită şi cunoscută de către publicul spaniol. Iar look-ul ei era unul complet diferit faţă de cel pe care-l afişează astăzi, în calitate de Regină a Spaniei. Pe când era prezentatoare de ştiri Letizia Ortiz, căci acesta era numele ei de dinaintea căsătoriei cu Regele Spaniei, s-a născut pe 15 septembrie 1972, în Oviedo, ca fiică a unui fost jurnalist, pe nume Jesus Ortiz, şi-a unei asistente medicale, intitulată Paloma Rocasolano. Letizia lucra la TVE, o televiziune spaniolă, pe când l-a cunoscut pe Felipe Letizia avea doar 23 de ani când a absolvit Facultatea de Jurnalism, din cadrul Universităţii Complutense din Madrid. La acea vârstă deja trecuse prin redacţia ziarului ABC, agenţiei de presă EFE, ziarului Nueva Espana şi altor publicaţii spaniole. În primii ani de relaţie cu Felipe Ulterior, s-a mutat în Mexic, unde a urmat un masterat în audiovizual, din cadrul Universităţii din Guadalajara. A dorit să devină şi doctorandă, însă nu şi-a finalizat nicicând studiile. În Mexic, Letizia Ortiz a lucrat pentru „Tentaciones”, o revistă culturală, şi la ziarul ”Siglo 21”. A renunţat la presa scrisă pentru televiziune, ajungând să lucreze pentru Bloomberg TV, CNN şi o televiziune spaniolă, numită TVE. În cele din urmă, a ajuns să prezinte ”Informe Semanal”, unde a acoperit subiecte precum războiul din Irak şi alte subiecte politice controversate.

Munca ei a fost răsplătită când a primit premiul ”Larra”, acordat de Asociaţia de Presă din Madrid, în 2001, fiind numită cea mai de succes jurnalistă de până în 30 de ani. La scurt timp, Letizia devenea prezentatoarea principală a postului de televiziune TVE, dar şi logodnica oficială a Prinţului Felipe.

Relaţia cu Prinţul Felipe s-a consolidat în anul 2003, la un an de când cei doi se cunoscuseră. Timp de un an şi câteva luni, nimeni n-a ştiut că cei doi sunt un cuplu. Tocmai în noiembrie 2003, Palatul Regal Spaniol elibera un comunicat prin care anunţa că Prinţul Felipe este logodit cu Letizia. Nunta lor a avut loc pe 22 mai 2004, la Catedrala de Santa Maria la Real de la Almudena, în Madrid. Letizia şi Felipe au două fete: Leonor şi Sofia de Bourbon Ortiz.

În 2004, în ziua nunţii lor

În iunie 2014, odată cu încoronarea Prinţului Felipe ca Rege al Spaniei, Letizia devenea prima regină a Spaniei fără sânge albastru.

În prezent. Letizia are 44 de ani

Curios este faptul că Letizia a fost căsătorită anterior cu Alonso Guerrera, un profesor de  literatură. Nunta a avut loc în 1998, după zece ani de relaţie, iar divorţul în 1999.

foto: Getty Images / arhivă

Modifică Setările