News

Văduva lui Alan Rickman publică jurnalele "indiscrete" ale actorului care l-a interpretat pe Profesorul Severus Snape în "Harry Potter"

Văduva lui Alan Rickman publică jurnalele "indiscrete" ale actorului care l-a interpretat pe Profesorul Severus Snape în "Harry Potter"

"Jurnalele lui sunt indiscrete, pline de umor, condimentate şi foarte sincere", a anunţat Rima Horton, cea care i-a fost parteneră de viaţă vreme de 51 de ani actorului decedat în 2016

Fanii seriei "Harry Potter" vor avea ocazia să afle o mulţime de amănunte despre filmările seriei în care actorul l-a interpretat pe Severus Snape. Şi nu doar atât. Jurnalele lui Alan Rickman, care vor fi curând publicate, dezvăluie culisele carierei de peste 25 de ani a remarcabilului actor, cunoscut din multe alte roluri, precum cele din "Greu de ucis", "Love, Actually", "Raţiune şi Simţire", "Robin Hood". "Cartea nu este doar despre actorul Rickman, îndrăgit atât în Marea Britanie cât şi în America , dar şi despre omul Alan Rickman, care avea mult umor", a declarat văduva lui, Rima Horton.

Născut pe 21 februarie 1946 în Acton, Marea Britanie, Alan şi-a pierdut tatăl pe când avea doar 8 ani - Bernard William Rickman a murit de cancer la plămâni. Astfel, viitorul actor a fost crescut doar de mama lui, alături de fraţii şi surorile lui, astfel că nu a avut o copilărie uşoară. Pasionat din adolescenţă de actorie, Alan a lucrat mai întâi ca grafician. A studiat la Royal College of Art, după absolvire deschizându-şi împreună cu câţiva prieteni un studio de grafică şi design. Vreme de trei ani, afacerea lor a înflorit. Dar Alan nu-şi putea lua gândul de la actorie, aşa încât a trimis într-o zi o scrisoare către Royal Academy of Dramatic Art, pentru a cere dreptul la o audiţie. Alan a fost admis, iar după ce a terminat studiile RADA, a început să lucreze în teatru, iar mai apoi a fost cooptat într-o producţie BBC. În 1985, l-a interpretat pe Vicontele de Valmont, în producţia "Legături periculoase" pusă în scenă de Royal Shakespeare Company. În 1987, piesa a fost transferată pe Broadway, Alan obţinând o nominalizare la premiul Tony. Din acel moment, cariera lui a intrat pe o pantă ascendentă, anul următor interpretând personajul negativ Hans Gruber din blockbusterul "Greu de Ucis", cu Bruce Willis. În 1992, a fost distins cu Premiul BAFTA pentru rolul din "Robin Hood", iar în 1996, a câştigat Globul de Aur pentru interpretarea lui Rasputin. Admirat şi respectat ca actor, Alan a fost, în acelaşi timp, extrem de discret cu viaţa personală. Pe Rima Horton a cunoscut-o încă de la 19 ani, în 1965 - şi de atunci au rămas împreună. Practic, Alan a fost o viaţă întreagă bărbatul unei singure femei. Dar interesant este că au ales să se căsătorească foarte târziu - în 2015, actorul a povestit că se căsătoriseră într-o ceremonie privată în 2012 şi că locuiau împreună din 1977. Cei doi nu au avut copii. În acelaşi an 2015, Rickman a descoperit că suferea de cancer pancreatic, boala care i-a şi adus sfârşitul pe 14 ianuarie 2016, la vârsta de 69 de ani. 

Foto: Getty Images

Comentarii

Modifică Setările