Vedete

Val de reacţii după moartea lui Ilie Balaci

Val de reacţii după moartea lui Ilie Balaci

Cel mai iubit fotbalist oltean, emblema Craiovei, "Minunea Blondă" s-a stins din viaţă brusc, la 62 de ani, în urma unui infarct. Un moment care i-a şocat pe cei care l-au cunoscut şi iubit. Iată ce spun cunoscuţii despre el.

Lumea fotbalului din România este în stare de şoc! De la preşedinţi de club până la foşti colegi de echipă, antrenori, echipe de tradiţie, toţi îl plâng pe cel care este considerat că a fost unul din cei mai buni fotbalişti din istoria României. Alături de Hagi, Dobrin, Pârcălabu şi Dumitrache, Ilie Balaci a scris istorie pentru Craiova şi pentru România!

CS Universitatea Craiova
"Craiova plânge, Craiova suferă. „Minunea Blondă” nu mai este printre noi. Într-o zi mohorâtă de toamnă, Ilie Balaci a plecat să joace în echipa îngerilor. Dumnezeu să îl odihnească! NU TE VOM UITA NICIODATĂ, ILIE BALACI!”

Gheorghe Hagi
"Nu există cuvinte ca să exprime durerea acestei pierderi imense. Odihneşte-te în pace, Ilie Balaci!"

Gică Popescu
”Atâta timp cât cerul e albastru, vei fi deasupra tuturor. Zbor lin, înger al Universităţii!”

Gabi Balint
"Nu pot să cred, ce zi tristă pentru fotbalul românesc. Odihneşte-te în pace, Ilie Balaci!"

Cornel Dinu
"E o veste mai mult decât nedorită. Ilie Balaci făcea parte din elita oltenească. Aşa cum spunea Ştefan Andrei “nu suntem mulţi, dar lăsăm pecetea pe lumea noastră”. El şi-a lăsat cu siguranţă pecetea. A fost un fel de Marele Blond, cum zicea Adrian Păunescu… Un alt om deosebit… Ca la noi la nimeni. Înjurat şi în viaţă şi după moarte. Aşa a păţit şi Ilie. Nu şi-a găsit loc în Craiova şi a ales calea exilului. Mă leagă o prietenie unică de el. Prietenie şi respect, asta a fost mereu între noi. În teren era o luptă teribilă, dar apoi aveam amiciţie sinceră şi de durată. Chiar şi în perioada în care am fost colaboratorii lui Horia Ivanovici, la emisiunea Fanatik Show, ne-au legat aceste valori. Ilie Balaci avea spirit, era oltean cu o inteligenţă fantastică, chintesenţă, tot ce vrei.Din păcate, a fost obligat să ia calea exilului. Rămânem barbari şi ne amintim de cei buni doar când dispar. El nu şi-a găsit locul la Craiova, dar şi-au găsit tot felul de rebuturi comportamentale. Asta trebuie să dea de gândit. Dispariţia lui Ilie îmi aminteşte de un vers al lui George Coşbuc: “Cum pier mişeii, dacă pier cei buni aşa?” (n.r. poezia Moartea lui Fulger). Oameni ca Ilie Balaci nu am ştiut să respectăm şi cred că nu ne mai facem bine niciodată”.

Marcel Puşcaş
"După părerea mea, a fost cel mai bun fotbalist român din ultimii 50 de ani. Putea juca la orice echipă din lume, în perioada lui de glorie. A fost un mare talent şi a făcut enorm pentru fotbalul românesc. S-a confundat cu fotbalul craiovean. Fotbalul românesc e mai sărac, a fost şi e un idol al Craiovei. Din păcate, dispariţia lui survine la o vârstă fragedă, nu pricep ce s-a întâmplat. Singurul lucru pentru care s-a consumat a fost neacceptarea lui în fotbalul românesc. A avut succes unde a antrenat în ţările arabe. El a fost şi un bun antrenor, pe lângă faptul că a fost un mare fotbalist. La 62 de ani e foarte, foarte devreme."

Fotbal Club Steaua Bucureşti
"FCSB exprima regretul pentru trecerea în nefiinţă a unuia dintre cei mai mari fotbalişti din istoria României, Ilie Balaci, la vârsta de 62 de ani. Dumnezeu să te odihnească în pace, "Prinţule"!"

Mihai Stoica
"Pentru cei care n-au avut privilegiul de a te cunoaşte, ai fost doar un fotbalist-minune şi un antrenor genial. Noi, care te-am cunoscut, ştim ce om ai fost. Ştim câţi oameni ai ajutat, ce gesturi incredibile ai făcut. Ne va fi tare dor de ţine, Ilie. Tare dor…”

Dumitru Dragomir
"Doamne fereşte! Ilie? A fost în primii cinci fotbalişti ai României. A fost un om cu bun simţ, bine crescut. Am rămas tâmpit. A fost o legendă a fotbalului românesc. Un băiat absolut excepţional. A fost mare de tot. În galeria marilor fotbalişti alături de Hagi, Dobrin şi alţi 2, 3”

Mircea Lucescu
"Am rămas şocat! Această meserie de fotbalist, apoi de antrenor, este una foarte stresantă. Ştiu că fuma şi foarte mult. De aceea, e un avertisment pentru toţi, ca după vârsta de 50 si ceva de ani, să se controleze regulat la un medic. Îmi pare foarte rău pentru familie, pentru prietenii lui, pentru România, pentru Craiova! Am ţinut foarte mult la el! Îl consider printre marile talente ale tuturor timpurilor din fotbalul românesc, alături de Hagi, Dobrin, Pârcălabu şi Dumitrache.”

Adrian Mutu
"Dumnezeu să te odihnească în pace suflet drag! Prea repede te-ai stins, ai fost şi eşti un înger! Multe lacrimi pentru tine, nu o să fi uitat niciodată! Dor şi durere!”

Florin Budescu
"Ilie Balaci putea juca şi acum la Naţională: stătea pe teren şi dădea pase luminoase. Atât. Ca el? Doar Dobrin şi Hagi. A fost un jucător uriaş. Să-i fie ţărâna uşoară."

Comentarii

Articole asemănătoare

Modifică Setările