News

Valérie Trierweiler: „Măcar de-aş fi fost iubită atât cât am iubit“

Valérie Trierweiler: „Măcar de-aş fi fost iubită atât cât am iubit“

După nouă ani de stat la braţul lui François Hollande, fosta Primă Doamnă a Franţei îşi face cunoscute confesiunile prin intermediul unui volum de memorii după care, în curând, se va realiza şi un film.

Cea mai compătimită Primă Doamnă a vreunui stat, cu toate că nu a fost legată printr-un mariaj de preşedintele francez François Hollande, Valérie Trierweiler revine în atenţia publică prin volumul-confesiune „Mulţumesc pentru acest moment“, publicat şi în română, de Editura Rao.

Jurnalista în vârstă de 49 de ani povesteşte în cartea sa cum a fost repudiată în ianuarie 2014 de Hollande, îndrăgostit de actriţa Julie Gayet (42).

„N-am fost nici soţie, nici protejată. Macar de-aş fi fost iubită atât cât am iubit“ e mărturia cutremurătoare a acestei femei, profund rănită pentru că a fost înşelată.

Vorbind despre legătura partenerului ei de viaţă cu actriţa Julie Gayet, Trierweiler spune că: „Acest joc politic al lor nu are sfârşit, e un labirint în care eu m-am rătăcit. François îmi povesteşte că îi pare rău că n-a putut să ne protejeze intimitatea. Eu totuşi m-am străduit din toate puterile s-o apăr. Dar el permitea orice, oricui. Nu ştie să pună distanţele necesare. Chiar şi baia noastră a devenit într-o zi sală de şedinţe. Seara l-am văzut pe consilierul lui de comunicare urmându-l pe preşedinte în baie, după ce trecuse prin dormitorul nostru. L-am dat afară, revoltată de o asemenea lipsă de decenţă“, povesteşte autoarea.

„De cât timp voi mai avea nevoie până să renunţ la doliul dragostei noastri?“, se întreabă jurnalista.

Trierweiler crede că „sindromul câştigătorului“ l-a făcut pe Hollande să-şi piardă clarviziunea şi luciditatea care constituiau forţa sa. Cartea ar fi putut purta titlul „Scene de menaj la Palatul Elysée“, anunţa Radio France Internationale.

Publicată anul trecut, în septembrie, la doar şapte luni după ruptura oficială a cuplului prezidenţial, volumul a stârnit rumoare în Hexagon, fiind tradus în 11 limbi şi înregistrând vânzări record de 500.000 de exemplare în doar 16 zile de la apariţie.

Foto: pagina oficială, arhiva ADH

Modifică Setările