News

Vărul reginei Elisabeta a II-a acuzat că profită de statutul regal pentru a vinde accesul la Vladimir Putin

Vărul reginei Elisabeta a II-a acuzat că profită de statutul regal pentru a vinde accesul la Vladimir Putin

Sunt probleme în Marea Britanie, vărul reginei a intrat în bucluc şi este acuzat că profită de statutul său regal pentru a-şi tranzacţiona influenţa şi a facilita accesul unor investitori la preşedintele rus Vladimir Putin.

O anchetă publicată duminică de Sunday Times şi realizată împreună cu Channel 4 arată cum prinţul Michael de Kent se declară dispus să îşi tranzacţioneze influenţa pentru a facilita accesul unor investitori la anturajul preşedintelui rus Vladimir Putin.

Din păcate pentru vărul reginei, jurnaliştii au filmat acest episod jenant, în timp ce au organizat scenariul. Au pretins că sunt investitori în aur sud-coreeni, doritori de a-şi extinde activitatea în Rusia.

Prinţul Michael de Kent a fost filmat cu camera ascunsă, în timp ce pretindea sume de bani pentru a le facilita accesul în cercurile lui Putin.

Ce tarife solicita prinţul Michael de Kent

Vărul în vârstă de 78 de ani al reginei propunea servicii de reprezentare pentru 10.000 de lire sterline pe zi, adică aproximativ 11.500 de euro şi le-a propus şi înregistrarea unui discurs de susţinere la domiciliul său de la Londra, din Palatul Kensington, în schimbul sumei de 164.000 de euro!

Sunday Times precizează că la întâlnirea filmată era prezent şi Simon Reading, asociatul prinţului de Kent, care îl lăuda pe aceasta numindu-l  "ambasador neoficial al Majestăţii sale în Rusia", cât şi prieten al acestei ţări.

Dezvăluirile acestea sunt stânjenitoare şi umbresc integritatea monarhiei britanice, chiar dacă prinţul de Kent nu este considerat un membru activ al familiei regale şi nici nu este remunerat de Casa Regală,  el câştigându-şi existenţa din activităţi de consiliere.

Foto: Profimediaimages

 

Comentarii

Modifică Setările