Alessandra Stoicescu: “Este mult mai uşoarã bãtãlia când ştim cã avem în spate o ţarã

31 martie, 2020
1 stoicescu jpg jpeg

Au început primele demersuri cu banii obţinuţi în urma teledonului Români Împreunã organizat de Antene şi Fundaţia Mereu Aproape.

La nici 24 de ore de la încheierea teledonului Români Împreunã, difuzat simultan pe cinci canale tv, vreme de 6 ore, au început deja primele demersuri cu banii obţinuţi în urma donaţiilor. Peste 2.6 milioane de Euro s-au strâns doar în timpul transmisiunii tv, iar ieri cei de la Fundaţia Mereu Aproape au început achiziţiile pentru utilarea secţiilor ATI cu echipamente şi aparaturã medicalã.

“Împreunã am strâns 2.627.219 Euro până acum. Din aceastã sumã, 1.809.000 Euro sunt deja alocaţi pentru 60 de ventilatoare şi pentru douã staţii ATI”, a declarat Alessandra Stoicescu, una dintre gazdele Teledonului Români Împreunã şi Preşedintele Fundaţiei Mereu aproape. “Este mult mai uşoarã bãtãlia când ştim cã avem în spate o ţarã. Este mesajul pe care toate cadrele medicale din România ne-au rugat sã vi-l transmitem!”, a completat Alessandra.

Ieri a fost perfectat contractul pentru cumpãrarea a 30 de aparate de ventilaţie, destinate cazurilor grave de Covid 19, aparate ce pot fi folosite atât pentru adulţi, cât şi pentru copii. Astăzi urmeazã sã fie fãcutã plata pentru alte 30 de ventilatoare de înaltã performanţã. Au mai fost semnate contracte cu cinci producãtori şi plătit avansul pentru achiziţionarea a douã staţii ATI complet utilate. Una dintre acestea va ajunge la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova, iar cea de-a doua la Spitalul de Urgenţã din Timişoara. Componente ale acestor staţii, printre care dispozitive medicale complexe şi complete, care conţin şi pat multifuncţional, dar şi ventilatoare, au fost deja trimise cãtre cele douã spitale.

 De asemenea, 10.000 de mãşti, 2.000 de viziere de protecţie şi 1.000 de teste rapide vor ajunge miercuri şi joi la Institutul C.C. Iliescu din Bucureşti, la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova şi la Secţia de Neonatologie a Spitalului Judeţean Suceava, toate acestea fiind donate Fundaţiei Mereu Aproape de cãtre Mihail Lala, fondatorul Lamda Capital.

 Fundaţia Mereu Aproape a prezentat şi costurile achiziţiilor de pânã acum. Astfel, pentru cele douã secţii ATI, compuse din: console cu 3 seringi automate şi 1 infuzomat, monitor funcţii vitale terapie intensive, sistem încãlzire pacient prin pãturã cu flux de aer, trolley pat terapie intensivã, ventilator mecanic de înaltã performanţã, laringoscop, pat de terapie intensivã şi sistem de transfer/translaţie pliabil pentru pacient au fost folosiţi 130.968 Euro, TVA inclus. Pentru cele 60 de ventilatoare, Fundaţia Mereu Aproape a alocat urmãtoarele costuri: 772.887 Euro, TVA inclus pentru 30 de aparate de ventilaţie Bellavista 1000, cu frecvenţã înaltã şi 905.370 Euro, TVA inclus pentru 30 de ventilatoare mecanice de înaltã performanţã Puritan Bennett 980.

 Cei care vor sã ajute o pot face în continuare, pânã pe 5 aprilie, donând Fundaţiei Mereu Aproape. În fiecare zi, în cadrul Observatorului 19 de la Antena 1, Alessandra Stoicescu va prezenta toate achiziţiile fãcute.Recente pe Ok! Magazine

Cameron Diaz
carmen bruma dubai 3 JPG
mame si fiice jpg
Stormy Daniels, starleta porno care a avut o relatie cu Donald Trump   Profimedia jpg
Nick Cannon și Mariah Carey, Getty (5) jpg
Fuego a reușit să piardă în greutate
Jennifer Lopez profimedia 0763727806 jpg
Kim K (1) jpg
Angela Similea1 (1) jpg
Lenny Kravitz și Ana Paula Valle, Profimedia (2) jpg
Chris Norman Smokie jpg
Bruce Willis și familia png
Elvira Deatcu (3) jpg
FotoJetGarner jpg
Jennifer Aniston  (2) jpg
FotoJetJ Lo hot jpg
1 andra maruta copii jpg jpeg
Brigitte Macron, pe șantierul catedralei Notre Dame FOTO Profimedia