Anca Serea și Adrian Sînă, ședință foto în familie: “Ne hrănim emoțional de la copiii noștri”

20 iulie, 2022

Familia Ancăi și a lui Adi este într-o continuă mișcare, dar noi le-am propus să se așeze puțin pentru o ședință foto extraordinară.

Noutatea și schimbarea sunt două considerente după care cei doi părinți și cei șase copii ai lor își scriu existența, una pe care noi o admirăm de la departare sau de la un click distanță. Nimic nu mai este la fel, de la un an la altul, în numeroasa familie Sînă-Serea. Cei opt trăiesc într-o evoluție constantă. O casă nouă, un liceu nou, o înălțime nouă.

DSC 8961 jpg

La doi ani după ce i-am văzut ultima dată, am descoperit o Sarah la 14 ani la fel de înaltă ca mama ei, o Leah de aproape trei ani care învață să vorbească în... engleză, și un Noah (10), Ava (8) și Moise (6) cu personalități puternice și cât se poate de diferite. Singurul care-a lipsit motivat de la reuniunea de familie a fost fiul cel mare al Ancăi, David (21), aflat la studii în Olanda și foarte ocupat cu examenele de sfârșit de an. Familia Sînă-Serea are noutăți, iar noi vă invităm să le aflați din rândurile de mai jos. 

Mă surprinde cât de mult cresc copiii voștri. De fiecare dată când ne vedem, îi descopăr mai înalți, mai schimbați...

Anca Serea Și pe mine mă surprinde acest lucru. Mă sperie faptul că nu mai sunt mici, mai ales când mă uit la Leah. În luna august, face trei ani. E un sentiment pe care cred că doar părinții îl înțeleg. Cumva, te bucuri că evoluează, cresc, se măresc, sunt independenți. În același timp, te gândești și că tu îmbătrânești cumva...

Dar tu nu îmbătrânești deloc.

Mulțumesc, dar nu e chiar așa. Timpul e neiertător cu toată lumea.

Apropo de evoluție, Sarah, a doua ta născută, a intrat la un liceu de prestigiu, Tonitza.

Da, Sarah are 14 ani și intră la liceu. Ea și-a dorit foarte tare să urmeze această carieră artistică. A muncit foarte mult și meritele sunt ale ei sută la sută. Noi o susținem, cum i-am suținut și pe toți ceilalți copii, de fapt. Sunt mândră de ei toți. O să-ți citesc un mesaj pe care mi l-a trimis azi-noapte David, din Olanda: “Îți mulțumesc că faci tot ce faci și c-ai putut să te ridici de la Pământ la Cer pentru noi”.

Se vede că studiază Filosofia...

Da, David este în Olanda, la una dintre cele mai bune facultăți de Filosofie din Europa. A intrat acolo fără nicio oră de meditație, sunt foarte mândră de el. A luat o notă foarte mare la examenul de admitere. A fost alegerea lui, deși a terminat Mate-Info la liceu. Putea să facă Drept Internațional, orice altceva, dar asta a vrut el, Filosofie. I-am zis: O să mori de foame! Mi-a răspuns: “Nu contează, eu o să fiu fericit și dacă o să am doar o garsonieră, chiar și cu chirie”. Este și a fost un copil foarte inteligent, dintotdeauna. Mi-a fost foarte greu atunci când a plecat în Olanda, chiar am mers la psiholog vreo trei ședințe. E un sentiment foarte ciudat că nu-l mai vezi, că nu mai este lângă tine, că nu mai poți controla ce mănâncă, ce bea.

Și asta în condițiile în care mai ai cinci copii acasă.

Da. Am avut o vară de coșmar la nivel emoțional, anul trecut. Noi avem o relație foarte strânsă.

Copiii mai mici cum sunt?

Noah și Ava sunt acum la o tabără de vară de zi. Noah este foarte atras de toată partea asta de computere, tehnologie, programare. Din păcate, petrece foarte mult timp în fața calculatorului, ca toată generația lui. Așa că le-am găsit această tabără cu program lejer: au trei ore de programare, apoi două ore de piscină, activități în parc, vizionare de filme. Asta până când vom pleca în vacanță.

DSC 9088 jpg

Unde plecați?

Plecăm cu mașina de data asta. Vom sta o zi în Austria, apoi în Germania, Italia, un fel de mini tur al Europei. Vom sta vreo două săptămâni. Depinde și de Adi, care este mai ocupat cu concertele și va mai pleca două zile, apoi se va întoarce...

Adi, vacanța ta înțeleg că e cu întreruperi, deci...

Adrian Sînă Da, am concerte, dar acestea sunt pe weekend, o zi-două. Plec și mă-ntorc. Anca s-a obișnuit cu lucrul ăsta. Perioada verii este cea mai bună din punctul ăsta de vedere, al concertelor. După doi ani de pandemie, chiar nu-mi permit să ratez niște show-uri.

Show-urile sunt tot așa cum știam, mai mult prin Orient?

Nu, de exemplu, anul acesta am foarte multe show-uri și în România, apoi în Olanda, Letonia, Polonia. Merg destul de des și-n Turcia. Iar în septembrie voi începe un turneu în India. E un teritoriu foarte mare acolo și unul în care eu mă simt bine, am o relație foarte bună acolo cu echipele mele de management. Deja am o istorie acolo.

Deci ești cumva un star în India.

Nu știu dacă sunt neapărat un star, ei chiar au staruri foarte mari la Bollywood. Dar muzica mea este destul de cunoscută. Și am mii de persoane la concert, ceea ce e minunat. Eu mereu a zis-o: nu fac asta neapărat pentru bani. Am început să fac muzică din pasiune și din plăcere. Faptul că mai vin și niște bani este absolut minunat. Pe mine mă interesează mai mult să fiu pe scenă decât faptul că un contract poate avea cu un zero în plus sau în minus.

DSC 8985 jpg

Din exterior și cu ce vedem pe paginile voastre de Instagram, deducem că v-ați făcut o viață frumoasă.

Anca Serea Da, cu mari sacrificii, să știi. E greu să dirijezi toate acestea, în mare parte singur. Mama mea, din păcate, locuiește în alt cartier decât noi și nu mai poate fi foarte implicată. Nu e ușor, dar când mă uit la ei n-am încotro.

Oricum, nu arăți deloc obosită.

Ba da, sunt foarte obosită, crede-mă! Vreau să-mi prioritizez din nou sănătatea, căci am lăsat-o un pic pe plan secund. Chiar nu sunt în cea mai bună formă a mea, am în continuare niște amețeli, sunt destul de jos cu nivelul de energie. Cred că intervine un fel de menopauză. E genetic, că și mama mea a intrat devreme la menopauză, la 39 de ani.

Să punctăm și subiectul casă nouă, era vorba că vă mutați...

Casa este terminată de două luni de zile. Am cumpărat-o construită, am scos tot din ea până la instalații și am refăcut-o în aproape cinci luni. A fost o investiție destul de mare. Inițial am zis că ne vom muta în ea, dar Adi a venit cu ideea de-a renunța la acest plan și să rămânem în casa în care locuim în acest moment, cu chirie. Este mult mai generoasă ca spațiu. Are opt dormitoare. Cea nouă are doar patru și o mansardă. Am primit o ofertă de nerefuzat de la cineva și vrem s-o vindem.

E și ăsta un business: să cumperi case, să le renovezi și-apoi să le vinzi pe profit.

A fost halucinant de obositor. Adi a fost mai mult plecat, iar eu în control cu totul, de la cheltuieli până la echipa de muncitori. Eu am ales parchetul, piatra, geamurile. Acum, vrem să reamenajăm casa în care locuim cu chirie, care este dublă ca spațiu.

Chiar că ești o mamă eroină. Eu am obosit doar încercând să țin pasul cu planurile voastre.

Adrian Chiar e o mamă eroină! I se potrivește titulatura asta. Din păcate, în zilele noastre, găsești mai rar femei care să-și dorească mulți copii.

Și tu ești un tată erou? Că și tu ai șase copii...

Nu, eu sunt departe de a fi așa ceva. Sunt doar un tată și încerc să fiu unul bun, care-și protejează copiii și familia. Un tată responsabil. Încerc să fac astfel încât copiii să poată crește frumos, să aibă o educație bună, să aibă parte de tot ce e important pentru ei la vârsta asta.

Anca Eu nu-mi doresc să fiu eroină. Îmi doresc doar o viață normală. Numai că, atunci când sunt mulți oameni implicați, responsabilitățile sunt multiple. Și nu se termină niciodată. Am tot citit comentarii cum c-aș avea trei bone, ajutoare. OK, și chiar dac-aș avea, deși nu am, lumea uită că mama este de neînlocuit pentru copii. Tot pe tine te vor și tot de tine au nevoie. Atribuțiile de mamă nu ți le ia nimeni niciodată. Chiar dacă pare că sunt tot timpul aranjată, îmbrăcată într-un fel și odihnită, ca să ajung la starea asta fac niște eforturi pe care știu sigur că un om normal nu ar putea să le susțină. Mai ales după 40 de ani. Nici mental, nici fizic, nici financiar.

Să-nțeleg că ai și momente în care-ți vine să lași totul și să fugi un pic de-acasă?

Nu prea. Sunt non-stop cu ei și mă hrănesc emoțional de la ei. Momentele cele mai neplăcute sunt când eu și Adi ne certăm grav și ajungem la concluzii din alea că nu ne potrivim, că divorțăm etc. Dar ne iubim atât de mult încât realizăm, chiar dacă ne certăm foarte tare, că nu putem face asta. E nevoie de tact. De-aia suntem o familie, să înțelegem că suntem fiecare cu direcțiile noastre, cu atribuțiile noastre. N-am intenționat niciodată să-i reproșez că pleacă în turneu, că stă mai puțin cu copiii. Avem grijă să avem și momentele noastre în doi, de cuplu. Mergem la hotel, facem genul ăsta de escapade. Am învățat că orice lucru important în viață necesită timp: și relația de iubire, și proiectele profesionale. Achiziția unei case, alegerea unui liceu, schimbarea unui job și așa mai departe necesită timp și niște decizii bine cântărite. Nu-ți ascund faptul c-am fost foarte supărată pe subiectul casei celei noi, chiar am avut o perioadă în care eu și Adi nici nu ne-am vorbit. Dar ne-am dat timp unul altuia și ne-am înțeles punctele de vedere. E o investiție bună în primul rând pentru copii.

Adrian Dar acum nu suntem certați (râde). Eu încerc în fiecare zi să fac astfel încât copiii noștri să aibă siguranța zilei de mâine. Asta e foarte important. Posibilitățile pe care noi le-am avut când am fost de vârsta lor sunt incomparabile. Ăsta e un lucru minunat pentru ei.

Pe tine, Adi, te agită atâta forfotă, venind de la atâția copii?

Adrian Da, nu-ți ascund lucrul acesta. Eu sunt o persoană destul de matinală, mai ales în ultimii ani. Și lucrez foarte mult în prima parte a zilei, acolo îmi concentrez toată energia pentru afacerea de familie, pentru businessul nostru. Iar seara e normal ca energia mea să se termine, iar dacă trece de 10-11 și încă e gălăgie în casă, mi se pare un pic prea mult.

Despre ce business este vorba?

Avem o linie de produse cosmetice organice, se numește BioAs Pure, e brandul nostru. E o afacere care s-a ridicat foarte mult și-n pandemie, merge foarte bine și trebuie să fim atenți la ce se întâmplă în jurul lui, la clienții noștri. Focusul meu cel mai mare este, acum, pe acest produs. Anca e cu ideile, eu le execut, le pun în practică.

Anca E de admirat, că el a făcut un mare efort pentru asta. A renunțat la visul lui de a crea muzică. Este un business foarte frumos și sunt mândră de tot ce-a reușit să facă până acum. Cel mai frumos feedback este atunci când doamnele care folosesc produsele ne scriu să ne mulțumească. Este o afacere de succes.

DSC 8924 JPG

Spuneai că locuința în care-o să rămâneți are opt camere. Ce veți face cu-atâta spațiu când vor pleca copiii de-acasă?

Anca Eu și Adi am vrea să ne mutăm undeva la țară. Adi își dorește foarte mult să locuiască lângă o pădure.

Adrian Da, mie mi-ar plăcea foarte mult să locuiesc undeva la munte, într-un spațiu cu aer curat. Dar dacă ne uităm la vârstele copiilor, Leah fiind cea mai mică, mai trec vreo 20 de ani până va pleca și ea de-acasă. Dar pe la 70 de ani, poate că e momentul perfect să mă retrag într-o... grotă, la munte.

Anca Noi și acum locuim lângă o pădure, lângă Băneasa. Deschidem geamul și vedem pădurea. Este un aer foarte curat.

Poate că aerul ăsta curat este secretul tinereții tale incredibile. Sarah, aici de față, este de acord cu mine.

Sarah Cred că secretul este că o iubim noi foarte mult.

Anca Sunt o norocoasă!

Make-up: Laura Perian, Hair: Maria Marinciu, Vestimentație: Weekend Max Mara, Next, Mulțumim Showroom Natuzzi, Șoseaua Fabrica de Glucoză 6-8, București



Recente pe Ok! Magazine

Ben și Fin Affleck, Profimedia jpg
FotoJetVedete jpg
david si victoria beckham
Celine Dion la Premiile Grammy 2024, Getty jpg
Lady Gaga și Joaquin Phoenix, Profimedia jpg
Sorin Bontea, Florin Dumitrescu si Catalin Scarlatescu   MasterChef Romania 2024 jpg
James Middleton   Instagram, Profimedia jpg
Regina Elisabeta a II a a parut fragila la intalnirea cu Liz Truss de la Castelul Balmoral (3) jpg
Richard Gere   Alejandra Silva, Profimedia jpg
Ileana Lazariuc, Insta PNG
Michael Douglas Zeta Jones GettyImages 1490705108 jpg
John Travolta și Kelly Preston, GettyImages (2) jpg
vedete la deschiderea VS jpg
Roberto Cavalli a murit   pagina oficiala jpg
Demi Moore, Profimedia (7) jpg
Angelina Jolie pe Boadway, Profimedia (10) jpg
Oana și Mioara (1) jpg
Melania și Donald Trump în 2024, Profimedia (7) jpg