Brad Pitt, totul despre suferința unui tată: „Relația cu copiii lui e non-existentă!”

4 august, 2022

Starul hollywoodian nu-și ascunde regretele, dezamăgirile și eșecul ca părinte. La aproape șase ani de la divorț, actorul n-a reușit încă să-și repare complet relația cu copiii săi.

GettyImages 1200624867 jpg

Coperta de august a revistei GQ nu prevestește mai nimic bun. Brad (58) are o privire împietrită, disperată chiar și e gata parcă să se înece într-o mlaștină ademenitoare ca-n în videoclipul dark al lui Nick Cave, Where the Wild Roses Grow. Iar interviul confirmă starea alarmantă în care se află încă actorul la aproape șase ani de la divorțul de Angelina Jolie. Despărțirea de mama copiilor lui a fost începutul unei noi vieți pentru Pitt. A renunțat la alcool, a redus consumul de tutun, s-a apucat de terapie, dar a și experimentat, pe propriul suflet, efectele destrămării familiei sale și a alienării de copii. Și nu renunțarea la vicii l-a durut cel mai mult, ci distanțarea de Maddox (20), Shiloh (16), gemenii Vivienne și Knox (14), Zahara (17) și Pax (18) l-a împins pe unul dintre cele mai mari staruri de la Hollywood în hăul sufletesc în care încă se mai află.

GQ jpg

În cel mai recent și destul de cutremurător interviu al său, Brad vorbește despre coșmaruri recurente, depresie, amăgiri legate de comori inexistente, singurătate și sfârșitul carierei sale. „Consider că sunt pe ultima sută de metri”, spune făcând referire la proiectele lui hollywoodiene. Se retrage din activitate, se reprofilează? „Eu mă exprim prin artă”, explică apoi Pitt. „Vreau să fac tot timpul câte ceva. Dacă nu fac, simt că mor pe dinăuntru.” Și face într-adevăr orice, de la sculpturi și mobilă, la obiecte din ceramică și chiar și muzică. Și-a petrecut pandemia în prima casă pe care și-a cumpărat-o când a dat de bani, în 1994: „M-am ascuns aici!”. Și s-a menținut ocupat cu tot felul de preocupări practice. S-a apucat de cântat la chitară și de modelat ceramică. Continuă să producă vin pe proprietatea lui din Provence, Franța, Château Miraval, pe care a cumpărat-o cu fosta lui soție, în 2008, și în care s-a însurat, în 2014, cu mama celor șase copii ai lui. 

Angelina Jolie şi Brad Pitt, fotografiaţi în 2011, pe vremea când formau o familie fericită alături de cei şase copii jpeg

Nu există nicio poză cu Brad și copiii lui post-divorț, iar Maddox abia dacă a mai vorbit cu tatăl lui de la acea dispută avută în avion în septembrie 2016, când cei doi soți se certau și copilul lor cel mare a sărit în apărarea mamei lui. Pitt era atunci beat și s-a repezit la Maddox, lucru care a determinat-o pe Angelina să depună actele de divorț. Episodul violent a răsunat în toată presa. Brad și-a făcut mea culpa cu orice ocazie ivită și continuă să plătească și-n ziua de azi pentru acea primă dată când a ridicat mâna la unul dintre copiii lui. Maddox nu l-a iertat niciodată. De-abia dacă-i mai adresează două cuvinte. A depus mărturie împotriva lui la tribunal, refuză cu ardoare să mai folosească numele de familie Pitt și nu-l mai ține la curent cu viața lui pe singurul tată pe care-l are. Brad a aflat de pe internet că fiul lui cel mare a ales biochimia ca specialitate la facultate. N-a fost invitat să-și însoțească copilul în prima lui zi la universitate. Angelina a suspinat prin presă când și-a condus fiul la Universitatea Yonsei din Coreea de Sud, iar Pitt a lipsit cu desăvârșire de la acel eveniment.

Întrebat de reporterul In Touch Weekly, în 2019, dacă relația cu tatăl lui e încheiată, Maddox a dat un răspuns sfâșietor pentru Brad: „Păi, ce-o fi o fi!”. Se pare că legătura tată-fiu e atât de proastă, încât „Maddox nici măcar nu se mai percepe ca fiul lui Brad”, după cum ne-a informat chiar actrița în rarele ei intervenții personale din mass-media. Totuși ea ar fi fost cea care s-a opus ca Maddox să-și schimbe legal numele de familie în Jolie, din Jolie-Pitt, și tot ea și-ar îndemna fiul să „lase trecutul în urmă și s-o pornească pe alt drum cu Brad”. Dacă-i așa, e destul de lăudabil din partea Angelinei, care ceruse custodie exclusivă imediat după incidentul regretabil din avion și n-a cedat nici până-n ziua de azi cu asemenea pretenție. Inițial, Pitt nu putea decât să vorbească cu copiii la telefon, chiar și după ce fusese găsit nevinovat de FBI și Protecția Copilului. După care, în 2021, Brad a primit custodie comună cu fosta lui soție, doar că Angelina a cerut schimbarea judecătorului și a obținut, astfel, din nou întreaga custodie a minorilor Jolie-Pitt, în timp ce tatăl lor are iar parte doar de vizite. Totuși cine vrea să petreacă timpul cu Brad? Maddox, în niciun caz. „Relația lor e non-existentă!”, susținea o sursă în Us Weekly, în 2020. Pax nu e nici el mare doritor de-a se afla prin preajma lui. Doar Shiloh e de partea lui. „Fata lui tata” e singura membră a familiei care nu i-a întors complet spatele părintelui ei. „Brad a încercat atât de mult să repare răul făcut, însă Maddox și Pax îl învinovățesc pe el pentru destrămarea familiei și nu vor să-l vadă în fața ochilor”, a adăugat sursa.

Iar refuzul băieților lui de-a menține legătura cu el aproape că l-a distrus pe starul hollywoodian care a apelat la psiholog ca să-l ajute să gestioneze întreaga situație complicată: „Îmi plac tare mult ședințele de terapie! Am fost la doi psihologi până să ajung la cel potrivit!” Divorțul și toată nebunia care a urmat l-au adus pe starul din Once Upon a Time in Hollywood în pragul unei căderi nervoase. „Nu sunt suicidal!”, spunea nu cu mult timp în urmă. „N-am secrete. N-am nimic de ascuns”, a încercat să fie și mai convingător. Însă, la fel de bine, susținea că nici deprimat nu era. Și s-a înșelat. „Cred că mi-am petrecut ani din viață în depresie”, a recunoscut actorul, într-un final, în numărul de august al revistei GQ. „Și abia după ce am acceptat acest lucru și toate aspectele sinelui meu – și pe cele frumoase, și pe cele urâte – am ajuns să trăiesc momente de bucurie”, a mărturisit cu toată sinceritatea. Însă bietul om a trecut printr-un calvar până să aibă asemenea revelații îmbucurătoare. Timp de 4-5 ani, a avut același coșmar în care era urmărit, pe timp de noapte, și înjunghiat. A asociat visul terifiant, care-l făcea să se trezească noapte de noapte îngrozit, cu „frici, sentimente de nesiguranță, singurătate mare și nevoi reprimate, acele aspecte ale sinelui care nu erau permise să iasă la suprafață în copilărie, ca furia sănătoasă, individualitatea și, mai ales, vocea mea”. Mai mult, vedeta recunoaște că suferă de prosopagnosia, o tulburare care-l face să nu distingă fețele oamenilor. E un soi de „orbire”, care-l pune în imposibilitatea de-a recunoaște persoanele de-abia cunoscute și în situații absolut jenante atunci când socializează.

angelina jolie copii fiice jpg

William Bradley Pitt nu s-a născut într-o familie privilegiată, de actori sau de antreprenori de mare succes. Tatăl lui, William Alvin Pitt, e un fost om de afaceri care și-a depășit condiția, a ajuns să-și facă singur un rost în viață după ce trăise într-o sărăcie lucie și-a întâmpinat multe greutăți. „În anumite aspecte, îl copiez pe tata. El a crescut în condiții extrem de grele și-n sărăcie și era setat tot timpul să-mi ofere o viață mai bună decât a avut el. Și a reușit”, a declarat Brad în 2019, pentru The New York Times. Iar acum Pitt încearcă să le ofere copiilor lui mai mult decât a avut el la dispoziție. Din câte ne dăm seama, n-a prea reușit acest lucru. Și el știe asta. De aici și toată această introspecție îngrijorătoare și suferința lui vizibilă cu ochiul liber. Nu-și ascunde supliciul. Nu se prezintă în fața lumii întregi altfel decât este și simte. Își trăiește dezamăgirile și regretele în fața noastră, a tuturor, fără să încerce să-și mascheze sentimentele. „Am crescut într-un mediu în care mi s-a spus să fiu capabil, puternic și să nu-mi arăt slăbiciunile”, regretă vedeta toate sentimentele reprimate. Acum își ține un pix și-o foaie de hârtie pe noptieră, ca să-și noteze toate visele avute. E atent la ce simte ziua și la ce-l ține treaz nopțile.

12 brad pitt 3 jpg jpeg

E conștient de munca pe care o are de făcut pentru a deveni cea mai bună variantă a lui, cum spun americanii, un tată mai bun decât a fost când era amorțit total de alcool. „Își sprijină copiii în tot ceea ce-i face pe ei fericiți”, a dezvăluit cineva din apropierea actorului pentru E! News, în 2021. „Acum sunt destul de mari pentru a lua singuri decizii și el nu vrea să-i împiedice cu nimic. Îi încurajează să fie cine vor ei să fie”, continuă sursa de încredere. Brad nu merge la premierele filmelor lui cu copiii, ca Angelina, nu se lasă pozat de paparazzi atunci când îi primește în vizită și nici nu vorbește neîncetat despre ei. Le respectă intimitatea și nu face din ei un subiect de presă. „Își petrece timpul cu copiii în mare discreție”, confirmă sursa anonimă pentru E! News. „Trebuie să fiu mai mult decât sunt. Pentru ei. Trebuie să le demonstrez mai multe. Și n-am fost deloc grozav din acest punct de vedere…”, se blama post-divorț. Însă lupta nesfârșită pe care o dă în sala de tribunal pe custodia copiilor lui minori este impresionantă și dovedește exact cât de mult ține la Zahara, Knox, Vivienne și Shiloh. „Întotdeauna m-am simțit singur”, își continuă el confesiunile dureros de adevărate. „Singur în copilărie, singur și acum. Și abia recent mi-am dat seama ce înseamnă prietenii și familia. Acest paradox de-a simți atât durere, cât și bucurie în același timp reprezintă, de fapt, maturizarea”, conchide superstarul.

Să înțelegem că Brad Pitt a ajuns, în sfârșit, la împăcarea cu sine, la echilibrul emoțional mult dorit? Cel mai probabil, e un proces în plină desfășurare. Rănile lui nu sunt complet vindicate, însă deținătorul a două premii Oscar pare că se află pe drumul cel bun. Și-a învățat lecțiile. Tot el încearcă să ne convingă acum că e mai sigur pe el, mai echilibrat și mai de încredere ca niciodată. Rămâne doar să creadă în schimbarea lui și băieții lui cei mari, cei cu care duce încă multă muncă de lămurire și, sperăm noi, apropiere.       

Foto: Profimedia, Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Leonardo DiCaprio și Vittoria Ceretti, Profimedia jpg
Lucien Laviscount și Shakira, Profimedia (3) jpg
FotoJetGillian jpg
Paris Prince și Blanket Jackson GettyImages 2117918841 jpg
Salma Hayek și Valentina Paloma Pinault la Oscaruri, Getty (3) jpg
4 arnold schwarzenegger jpg jpeg
Shakira, GettyImages 2103262299 jpg
cameron diaz mama 51  jpg
FotoJetKateșiCatherine jpg
Shannen Doherty Kate Middleton jpg
Ben Affleck și Jennifer Lopez, Getty Images (4) jpg
Dan Negru, Florin Piersic, Leon Dănăilă jpg
Michelle Pfeiffer, Getty jpg
Kathy Hilton Paris și Nicky (2) png
FotoJetKate Piers jpg
supermodele de altădată jpg
Andra și invitații săi în concertul Tradițional, Arhivă personală jpg
Emmanuel Macron   Soazig de la Moissonniere (2) jpg