Care este situaţia lui Mircea Lucescu, blocat într-un Kiev aflat sub asediu? Singura soluţie: un drum de 470 km cu maşina, până la Bucureşti

25 februarie, 2022
1 mircea lucescu dinamo kiev se teme de invazia rusa ucraina 1 jpg jpeg

În vârstă de 76 de ani, antrenorul Mircea Lucescu este unul dintre numeroşii români prinşi în Ucraina, ţară invadată militar de Rusia pe 24 februarie, la ordinele lui Vladimir Putin.

Antrenorul echipei de fotbal Dinamo Kiev şi staff-ul său se aflau în cantonamentul clubului ucrainean, lângă o pădure, când a început războiul, iar evacuarea lui Lucescu către România pare o misiune imposibilă. Mai mult, contactat ieri de către reporterii Fanatik, Mircea Lucescu a declarat că a decis să rămână alături de jucătorii echipei sale, la Kiev, chiar dacă, în aceste momente, capitala se află sub bombardament rusesc.

“Cum să vin la Bucureşti? Păi să plec aşa… Eu nu sunt laş, n-am plecat nici când a început nebunia în Doneţk, în 2014. Nu pot să fac aşa ceva. În niciun caz. Păi aş da un exemplu negativ pentru toată lumea, de frică, de panică, de neseriozitate, cum să fac aşa ceva? Să sperăm că n-o să fie nimic şi s-or potoli oamenii ăştia mari şi fără minte… să le vină mintea la cap", a declarat Mircea Lucescu, miercuri seară, pentru Fanatik, cu o seară înainte de începerea războiului în Ucraina.

Ieri, Arcadie Zaporojanu, unul dintre colaboratorii lui Mircea Lucescu, a declarat pentru Digi Sport că este posibil să se plece astăzi cu maşina spre România, dar şi această acţiune este una extrem de periculoasă.

“Cel mai scurt drum spre Chişinău, apoi spre Bucureşti, este de 470 de kilometri. Dar, după 320 de kilometri pe autostradă, trebuie să traversăm 22 de kilometri din teritoriul aşa-numitei Transnistria. E închisă graniţa acolo, în acest moment. Sunt anumite tensiuni, vor să devină şi ei independenţi, precum regiunile Doneţk şi Lugansk. Putem să mai ajungem şi pe alt traseu, pe la Cernăuţi", a spus Arcadie Zaporojanu, în cadrul emisiunii Liga Digi Sport.Recente pe Ok! Magazine

Madonna îl sărbătorește pe Rocco jpg
Richard Gere și Alejandra Silva Gală Spania jpg
Bennifer Paris jpg
selm2 jpg
1 alec baldwin rust new mexico accident pe platouri 2 jpg jpeg
gettyimages 526984278 gina lollobrigida jpg jpeg
casa lui Mariah Carey din Atlanta pradata de hoti (1) jpg
Jennifer Lopez la Bergdorf Goodman jpg
Shakira şi Pique FOTO EPA-EFE
David Popovici record mondial la 100 m (2) jpg
Jackie Kennedy 0 profimedia 0418251506 jpg
J Lo shopping (9) jpg
Ellen DeGeneres și Anne Heche jpg
anne heche profimedia 0424396442 jpg
iva1 jpg
Angelina Jolie (2) jpg
dan37 jpg
Anne Heche în moarte cerebrală jpg