Ce mănâncă Giula Nahmany ca să se menţină: "Vergeturile fac parte din mine şi le iubesc”

27 octombrie, 2021
5 giulia5 jpg jpeg

A renunţat la carne şi lactate şi a slăbit spectaculos. De atunci, Giulia a inclus în alimentaţia ei cerealele integrale, fructele şi legumele.

 “În urmă cu câţiva ani am renunţat la consumul de carne şi lactate. A fost o decizie asumată şi foarte bine gândită, pe care mă bucur nespus că am luat-o la momentul potrivit, atunci când aveam nevoie de o schimbare în viaţa mea, inclusiv la capitolul alimentaţie. Însă o bună perioadă de timp, chiar în condiţiile unei diete vegetariene, mă simţeam balonată, aveam în permanentă abdomenul umflat şi o stare accentuată de disconfort”, povesteşte Giulia.

Problemele au dispărut după câteva schimbări în alimentaţie.

“După ce am început să cercetez care ar putea fi cauza, am descoperit că de fapt era vorba despre răspunsul inflamator al organismului. Nu mi-a venit totuşi să cred. Ştiam din surse medicale că de inflamaţia din organism direct responsabil este consumul de carne şi lactate, iar eu nu mai mâncam carne de luni bune. Ei bine, în urma unei documentări aprofundate şi a practicii yoga, am aflat că nu doar carnea provoacă inflamaţie în organism, ci multe alte produse, la care nu m-aş fi gândit niciodată. Aşa am ajuns să elimin din dietă, rând pe rând, carbohidraţii simpli (rafinaţi) – pastele, orezul alb, cerealele şi pâinea, zahărul adăugat în produsele aparent banale regăsite pe rafturile magazinelor, de la iaurt până la biscuiţi “digestivi”, şi multe dintre produsele aşa-zis “dietetice”, cu surprinzător de puţine calorii şi cu o mulţime de potenţiatori de gust şi de aromă, aditivi chimici şi emulsifianţi.

Cu ce le-am înlocuit? Cu cereale integrale care conţin fibre şi seleniu şi care ajută la reducerea inflamaţiei, cu fructe şi legume bogate în antioxidanţi care combat inflamatia (anghinare, avocado, afine, zmeură, căpşuni, sfeclă roşie, spanac) şi, foarte important, cu o serie de condimente cu rol dovedit antiinflamator (scorţişoară, turmeric, curry, ghimbir, rozmarin, oregano, mărar etc).

Poza este făcută de mine în această dimineaţă fără retus, dacă vedeţi cu atenţie se văd şi vergeturile de la naştere pe abdomen, care fac parte din mine şi le iubesc”.Recente pe Ok! Magazine

Cameron Diaz
carmen bruma dubai 3 JPG
mame si fiice jpg
Stormy Daniels, starleta porno care a avut o relatie cu Donald Trump   Profimedia jpg
Nick Cannon și Mariah Carey, Getty (5) jpg
Fuego a reușit să piardă în greutate
Jennifer Lopez profimedia 0763727806 jpg
Kim K (1) jpg
Angela Similea1 (1) jpg
Lenny Kravitz și Ana Paula Valle, Profimedia (2) jpg
Chris Norman Smokie jpg
Bruce Willis și familia png
Elvira Deatcu (3) jpg
FotoJetGarner jpg
Jennifer Aniston  (2) jpg
FotoJetJ Lo hot jpg
1 andra maruta copii jpg jpeg
Brigitte Macron, pe șantierul catedralei Notre Dame FOTO Profimedia