Cine a fost prima celebritate care şi-a făcut un tatuaj. La vremea aceea era tabu, dar ea şi-a tatuat o inimă pe sân

19 mai, 2021
1 janis joplin intro jpg jpeg

Janis Joplin nu mai are nevoie de nicio prezentare, însă puţini ştiu că legendara artistă a fost prima celebritate care a avut curajul să-şi facă tatuaje şi să le etaleze cu mândrie, în vremuri când desenul pe piele era încă tabu.

Janis Joplin va rămâne în istorie drept una dintre cele mai mari artiste din toate timpurile şi una din cele mai neconvenţionale femei. În scurta ei viaţă, încheiată brusc la 27 de ani din cauza unei supradoze de heroină, Janis a fost o adevărate deschizătoare de drumuri, sintetizând sublim spiritul liber specific anilor '60, '70. 

janis joplin foto jpg jpeg
Janis Joplin

Din spectrul ideilor sale curajoase fac parte şi tatuajele. Janis Joplin a fost prima celebitate de talie mondială care a ales să-şi deseneze pielea, stârnind la vremea aceea valuri de uimire. Deşi tatuajele nu erau o noutate, desigur, artista a fost prima dintre staruri care să arboreze cu mândrie aşa ceva.  

janis joplin 1 jpg jpeg
Janis Joplin

Era începutul anilor '70 când Janis Joplin s-a hotărât să îşi tatueze pielea. Artista a mers la salonul din San Francisco al lui Lyle Tuttle, care i-a realizat doua desene pe piele. E vorba de un tatuaj pe încheietura mânii, un simbol grafic simbolizând emanciparea femeilor, şi un tatuaj pe sânul stâng, reprezentând o inimă. 

”Am vrut să-mi decorez pielea. Tatuajul de la încheietura mânii este pentru toată lumea, cel de pe sân este doar pentru mine şi prietenii mei. Un mic cadou pentru băieţi, ca cireaşa de pe tort”, a declarat Janis Joplin la vremea aceea. 

Foto: Profimedia