Cine e Ghislaine Maxwell, iubita lui Jeffrey Epstein, cel care a abuzat sexual ani în şir numeroase minore

12 septembrie, 2020
5 cine e ghislaine maxwell iubita lui jeffrey epstein cel care a abuzat sexual ani in sir numeroase minore 4 jpg jpeg

Complice sau victimă colaterală? Aceasta e întrebarea despre partenera lui Jeffrey Epstein, cel care a abuzat sexual ani în şir numeroase minore, dar a murit în închisoare înainte de a-şi începe ispăşirea pedepsei.

Luna trecută, Ghislaine Maxwell a fost, în sfârşit, arestată. De când Jeffrey fusese judecat, închis şi apoi găsit mort, nu se mai ştiuse nimic despre ea. Parcă o înghiţise pământul. Acum, însă, toate victimele lui Epstein şi opinia publică îşi îndreaptă asupra ei furia care rămăsese suspendată în neant la aflarea veştii şocante că principalul vinovat murise în închisoare. S-a sinucis Epstein prin spânzurare ori moartea lui a fost o crimă comandată de la nivel înalt, pentru că şi în al treisprezecelea ceas el a crezut că va scăpa de pedeapsă şantajând nume grele cu secretele pe care le deţinea despre viaţa intimă a acestora?

O mai făcuse o dată în 2008 - atunci Epstein a pledat vinovat în faţa acuzaţiei că a întreţinut un act sexual cu o minoră, a primit drept pedeapsă 13 luni de închisoare - dar a convins autorităţile să iasă liber la birou 6 zile pe săptămână! De ce nu i-ar mai fi mers şi acum? Moartea lui a născut noi teorii conspiraţioniste. Iar Ghislaine n-ar avea de unde şti ce s-a întâmplat pentru că, susţineau avocaţii ei, ea nu mai fusese în contact cu el de peste 10 ani! Aceasta era iniţial apărarea sa, demontată apoi de mailurile către el şi de la el descoperite de procurori, datând din 2015. Închisă fără opţiunea cauţiunii în centrul metropolitan de detenţie Brooklyn (New York), Ghislaine îşi aşteaptă, acum, judecata, programată pentru iulie 2021.

Este chiar închisoarea din cartierul unde s-a născut Epstein, într-o familie de evrei, în urmă cu 67 de ani. Abia împlinise 21 de ani când a început lungul lui şir de înşelătorii, angajându- se ca profesor de algebră la un liceu pentru elite, deşi nu avea nicio diplomă sau pregătire specializată în domeniu. Epstein nu a absolvit, de altfel, nicio facultate. Ulterior, a început să lucreze ca broker pe Wall Street - acolo unde şi-a exersat cel mai mult abilităţile de manipulare, fiindcă astfel şi-a construit averea: intrând pe sub pielea unor oameni bogaţi şi influenţi, precum Leslie Wexner, fondatorul Victoria’s Secret, jonglând şi extorcând sume uriaşe de bani.

Astfel, Epstein rămâne cel mai misterios mogul din istoria Americii: unul despre care se spunea că este miliardar, care stătea în cel mai scump apartament din New York şi era prieten cu toate numele importante, de la actori la regalităţi precum Prinţul Andrew şi politicieni ca Bill Clinton şi Donald Trump, dar despre care nu este foarte clar nici cum şi-a făcut averea, nici exact câtă avere avea. Dacă ar fi să ne ghidăm după testamentul pe care şi l-a făcut din închisoare, cu doar două zile înainte să moară, documentul listează active de apoape 577 milioane de dolari, unicul lui moştenitor fiind fratele său, Mark. Un interviu din 2002 din New York Magazine îl prezenta pe Jeffrey drept o figură în stil Gatsby - putred de bogat, organizator al unor petreceri la care toţi oamenii cunoscuţi voiau să vină şi să fie văzuţi. Acum, însă, niciunul nu şi-ar mai recunoaşte prietenia cu el: Clinton, bunăoară, care l-a vizitat la proprietatea lui de pe insula privată pe care o deţinea în Caraibe, unde abuzurile minorelor se desfăşurau nestingherite, s-a dezis total de numele Epstein.

La fel a încercat şi Prinţul Andrew, care chiar a fost pozat cu o minoră cu care apoi a făcut sex în Caraibe. Prinţului Andrew acest scandal i-a îngropat definitiv imaginea. Investigaţiile din Florida au arătat că Epstein a plătit zeci de fete de 14 şi 15 ani ca să îl maseze - convingândule apoi să îl masturbeze, să îi facă sex oral, pe multe dintre ele violându-le sau forţându-le să participe la sex în grup ori să întreţină relaţii sexuale cu distinşii lui invitaţi. Pentru multe dintre aceste minore dezorientate şi provenite din medii defavorizate, abuzul a fost mai ales psihic. La o vârstă la care nu ştii pe ce lume eşti, un om puternic şi bogat îţi promite că te va scoate din sărăcie dacă faci tot ce-ţi cere el - dacă nu, viaţa ta va fi şi mai neagră decât înainte...

Ghislaine Maxwell era la polul opus, în schimb. Pe ea nu teama de viitor ori nevoia de bani o împinseseră lângă Epstein.

Cu atât mai misterioasă şi de neînţeles este şi ea: un personaj care nu ar fi avut cum să persiste în greşeala de a participa ani de-a rândul la abuzurile lui Epstein, chiar procurându-i ea însăşi minore, dacă nu ar fi găsit satisfacţie în tot acest joc... Fiindcă altfel, nu banii erau problema ei. Născută în 1961 în Maisons-Laffitte, Franţa, tot într-o familie de evrei - dar bogaţi, Ghislaine a fost o privilegiată a sorţii.

Copilăria şi-a petrecut-o la Oxford, la conacul cu 53 de camere al familiei sale. Tatăl ei, Robert Maxwell, era proprietarul editurii Pergamon Press. Foarte apropiată de tatăl ei, a cărui favorită era, Ghislaine avea, însă, o relaţie subjugantă cu acesta: după ce a devenit studentă la Oxford, Robert Maxwell i-a interzis fiicei să aducă vreun iubit acasă ori să fie văzută cu vreunul în public. Tot parcursul ei în carieră a fost tot în umbra tatălui său: a lucrat la clubul de fotbal Oxford câtă vreme l-a deţinut tatăl ei, dar şi la The European, o publicaţie fondată de el. Iar faima ulterioară de mondenă şi-a câştigat-o tot datorită lui, mai exact a petrecerilor organizate de el în anii ’80 la bordul iahtului lui botezat Lady Ghislaine. Nici tatăl ei nu era străin, însă, de schemele, piramidale şi spiralele financiare prin care Epstein îşi mărise averea. Iar ea ştia asta. De aceea a şi fost convinsă că tatăl ei a fost omorât atunci când trupul lui a fost găsit plutind undeva în insulele Canare, nu departe de iahtul lui... Istoria s-a repetat cu Epstein - de-asta Ghislaine a afirmat că e convinsă că a fost omorât în închisoare. Oare Ghislaine vedea în Epstein un fel de tată? Oare asta era ceea ce căutase cu disperare în compania lui? Un soi de iubire paternă?

Pentru că Ghislaine putea fi numită orice, numai iubită în sensul clasic al cuvântului nu putea fi pentru un bărbat precum Epstein, pentru care orice relaţie părea să fie un soi de business în interesul propriu. Fără doar şi poate, însă, Ghislaine şi-a căutat, după moartea tatălui, un înlocuitor după chipul şi asemănarea lui. Potopul de după moartea lui prea puţin a interesat-o. A ales să fugă (aşa cum a făcut şi după moartea lui Epstein), căutându-şi propriul confort. A zburat în America chiar în mijlocul scandalului în care se descoperise că Robert Maxwell îşi însuşise fraudulos fondul de pensii al companiei Mirror Group Newspapers. Acolo a început o nouă viaţă, primind anual 80.000 de lire sterline din fondul înfiinţat în Liechtenstein pentru ea de către tatăl său. Dar banii nu erau de ajuns pentru nivelul la care fusese obişnuită. Avea nevoie de un sponsor. Aşa că s-a angajat la o companie de imobiliare de pe Madison Avenue şi a început să se infiltreze adânc în mondenităţile din Big Apple, amestecându-se cu vedetele - aşa cum, de altfel, l-ar fi cunoscut pe Epstein, deşi unii spun că cel care le-ar fi făcut cunoştinţă încă din anii ’80 ar fi fost chiar tatăl ei.

De la începutul anilor ’90, Ghislaine a iniţiat astfel o relaţie la fel de misterioasă precum banii jonglaţi de Jeffrey.

Câţiva apropiaţi susţin că ar fi format un cuplu vreme de câţiva ani, după care au rămas asociaţi. Mai mulţi angajaţi ai lui Epstein susţineau, însă, în depoziţia din primul proces împotriva lui, desfăşurat în 2008-2009, că acesta ar fi numit-o iubita lui principală - evident, dintrun harem în continuă schimbare, alcătuit din minorele pe care le recrutau constant. Şi că Ghislaine era stăpâna casei, cea care se ocupa de programul lui Jeffrey, care angaja şi concedia oameni în staff-ul lor. Iar dacă mai este cineva care o consideră o victimă în căutare de protecţie şi iubire, care doar a închis ochii la abuzurile lui Epstein, povestea unei petreceri organizate de ea pentru mondenii din East Side New York spune multe despre profilul ei psihologic.

Tema petrecerii a fost arta sexului oral, fiecare invitat având un dildo pe scaunul rezervat pe numele său. Mai târziu, când era cu Epstein, şi-a luat permisul de pilot de elicopter doar pentru a putea transporta chiar ea celebrităţi la orgiile de pe insula lui, fără ca nimeni altcineva să mai ştie - orice alt pilot străin reprezenta o verigă slabă în lanţul secretelor lor. O fostă prietenă de-ale ei îşi aminteşte, în schimb, că se mai lăuda cu cât de deschisă sexual era ca iubită, povestind cum gravita pe lângă spa-uri ori parcările de rulote pentru a-i recruta fete lui Jef, cărora le promitea că le va schimba viaţa.

„Fetele astea nu înseamnă nimic. Sunt gunoi“, spunea ea. „Îl iubea pe Jeffrey aşa cum îl iubise pe tatăl ei şi mereu a sperat că, făcând absolut orice pentru el, o va lua de nevastă“, spune aceeaşi sursă. Dacă ar fi totuşi să o considerăm o victimă, acesta ar fi unghiul: Ghislaine nu a primit iubirea sperată, nici de la tatăl ei, nici de la Epstein. Va primi, în schimb, o pedeapsă, după procesul din iulie 2021.Recente pe Ok! Magazine

Lily Collins si Ashley Park la premiera sezonului 3 Emily in Paris   Instagram (3) jpg
Carmen Electra, Getty (1) jpg
Amelia Spencer si Eliza Spencer, nepoatele gemene ale Printesei Diana, la British Fashion Awards 2002 02   Instagram jpg
octavia geamanu (5) JPG
liz -hudson
Catherine Zeta Jones si fiul4 jpg
Eva Longoria și Victoria Beckham (2) jpg
theo
afis al bano romina power jpeg
Kirstie Alley, Getty (2) jpg
Monica Anghel FOTO Instagram
cristina spatar a fost ceruta in casatorie in dubai 1 jpg
oana roman jpg
Marc Anthony și Nadia, Getty (2) jpg
1 obama jpg jpeg
Amal Clooney si George Clooney la gala Kennedy Center de la Casa Alba   profimedia 0742223553 jpg
Bennifer în căutarea bradului perfect, Profimedia (5) jpg
Kate Middleton, Prințesa Diana1 jpg